Radulović: Bulevar Tivat-Jaz gotov za dvije godine

“Nastavkom izgradnje bulevara kroz Tivat i obilaznice oko Budve, imaćamo put koji će značajno smanjiti gužve u saobraćaju, a koje su naročito bile izražene u ljetnjim mjesecima i čime će se poboljšati povezanost aerodroma Tivat sa primorskim gradovima”, poručio je ministar

8758 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: MSP
Foto: MSP

Radovi na izgradnji bulevara Tivat-Jaz trebalo bi da budu završeni za dvije godine, kazao je ministar saobraćaja i pomorstava Filip Radulović.

Radovi u dužini od 16 kilometara su nastavljeni, vrijednost projekta je oko 54 miliona eura, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

“Radovi bi trebalo da budu završeni za dvije godine, nakon čega ćemo na ovoj dionici puta značajno unaprijediti protočnost i bezbjednost saobraćaja”, rekao je Radulović tokom obilaska radova, kako je saopštilo ministarstvo.

Investitor radova su Uprava za saobraćaj i „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

“Nastavkom izgradnje bulevara kroz Tivat i obilaznice oko Budve, imaćamo put koji će značajno smanjiti gužve u saobraćaju, a koje su naročito bile izražene u ljetnjim mjesecima i čime će se poboljšati povezanost aerodroma Tivat sa primorskim gradovima”, poručio je Radulović.

Projektom rekonstrukcije je predviđena izgradnja saobraćajnice sa po dvije saobraćajne trake i razdjelnim ostrvom širine dva metra. Na trasi je planirano da bude izgrađeno 12 kružnih tokova i pet trokrakih raskrsnica na mjestima ukrštanja sa lokalnim saobraćajnicama.

radulović tivat
foto: MSP

Nakon obilaska radova na izgradnji bulevara Tivat-Jaz, Radulović razgovarao je sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem, u vezi sa infrastrukturnim projektima koji su planirani na terioriji te opštine.

Bonus video: