Dragan Popović imenovan za novog stečajnog upravnika kompanije "Vektra Jakić", Miloš Popović razriješen

U saopštenju Privrednog suda se navodi da je stečajni upravnik Miloš Popović tom sudu podnio zahtjev za razrješenje zbog ličnih, porodičnih i objektivnih razloga

13802 pregleda 6 komentar(a)
Nekadašnji pogoni kompanije, Foto: Goran Malidžan
Nekadašnji pogoni kompanije, Foto: Goran Malidžan

Privredni sud Crne Gore imenovao je Dragana Popovića iz Podgorice za novog stečajnog upravnika kompanije "Vektra Jakić" DOO Pljevlja, saopšteno je iz tog suda.

U saopštenju se navodi da je taj sud razriješio Miloša Popovića dužnosti stečajnog upravnika te kompanije na njegov zahtjev.

"Privredni sud Crne Gore, u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom "Vektra Jakić" DOO Pljevlja, nakon dobijanja zahtjeva za razrješenje od dužnosti stečajnog upravnika koji je podnio stečajni upravnik Miloš Popović, je Rješenjem St.br. 437/21 od 12.01.2024. godine istog razriješio i za novog stečajnog upravnika imenovao Dragana Popovića iz Podgorice", ističe se u saopštenju Privrednog suda koje potpisuje portparol tog suda, sudija Vladimir Bulatović.

U saopštenju se dodaje da je stečajni upravnik Miloš Popović tom sudu podnio zahtjev za razrješenje zbog ličnih, porodičnih i objektivnih razloga.

"Objektivni razlozi koje je ovaj stečajni upravnik naveo jesu to što obavlja funkciju stečajnog upravnika u više složenih stečajnih predmeta i to: Radoje Dakić AD Podgorica u stečaju, Solana Bajo Sekulić AD Ulcinj u stečaju, PZU Opšta Bolnica Meljine AD Herceg Novi u stečaju, Nivel Invest DOO Budva u stečaju i Mašinopromet rezervni djelovi AD Podgorica u stečaju, kao i funkciju zastupnika stečajne mase u Jadransko Brodogradilište AD Bijela – Herceg Novi u stečaju i Pro Valex AD Podgorica u stečaju. Kod činjenica da je sjedište stečajnog dužnika „Vektra Jakić“ DOO Pljevlja u sjevernom dijelu Crne Gore, da složenost navedenog predmeta zahtijeva boravak i rad u sjedištu stečajnog dužnika, a da stečajni upravnik Miloš Popović postupa u više složenih predmeta u Podgorici i južnom dijelu Crne Gore, to je isti cijenio da objektivno i fizički nije u mogućnosti da na valjan način obavlja funkciju stečajnog upravnika u stečajnom postupku nad „Vektra Jakić“ DOO Pljevlja u stečaju", piše u saopštenju.

Bonus video: