Martinović: Za razvoj sjevera neophodno ponovo usvojiti Zakon o finansiranju lokalne samouprave

“Usvajanjem ovog Zakona će se doprinijeti sprečavanju odliva stanovništva i omogućiti bolje korišćenje prirodnih resursa, koji nijesu valorizovani i zbog izostanka budžetskih i drugih ulaganja”

5349 pregleda 15 komentar(a)
Martinović, Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera
Martinović, Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Ponovno usvajanje izmjena i dopuna Zakona o finansiranju lokalne samouprave donijelo bi veoma značajne pogodnosti za razvoj sjevera države, smatra ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.

“Tu posebno mislim na sjeverne opštine koje su nerazvijene, jer u pomenutom Zakonu postoje mjere za njegov razvoj i opredijeljena novčana sredstva u iznosu od oko deset miliona eura, što će im značajno ojačati budžetske kapacitete”, naveo je Martinović u saopštenju.

On je kazao da je prioritet resora kojim rukovodi permanentno unapređenje položaja sjevera u cilju eliminsanja drastičnih razlika u regionalnom razvoju koji koči sveukupni privredni razvoj.

“Usvajanjem ovog Zakona će se doprinijeti sprečavanju odliva stanovništva i omogućiti bolje korišćenje prirodnih resursa, koji nijesu valorizovani i zbog izostanka budžetskih i drugih ulaganja”, ocijenio je Martinović.

On je kazao da uvažava stavove čelnika primorskih opština koji su izrečeni u dobroj vjeri i čistoj namjeri, i da je uvjeren da će zajedničkim naporima u predstojećem periodu rješavati sve fiskalne izazove i prebroditi eventulano nastale situacije.

Bonus video: