Abazović: Izmjene Zakona o privrednim društvima donose se radi smjene Odbora direktora Elektroprivrede

"Zašto se žuri i kome su se obećale akcije? Da li Mujović zna sa kime je Spajić razgovarao o prodaji Elektroprivrede?", rekao je lider GP URA Dritan Abazović

23518 pregleda 138 reakcija 51 komentar(a)
Abazović, Foto: Mirko Kotlaš
Abazović, Foto: Mirko Kotlaš

Izmjene Zakona o privrednim društvima donose se isključivo da bi se po hitnom postupku smijenio Odbor direktora Elektroprivrede.

To je ispred Građanskog pokreta URA kazao lider te partije Dritan Abazović. On je to poručio na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore, uoči odlučivanja poslanika o Predlogu zakona o izmjenama Zakona o privrednim društvima.

Abazović je naglasio da Elektroprivreda uspješno posluje, da je završila godinu sa 70 do 80 miliona eura dobitka, da su plate uvećane te da su ostvarili rekorde za vrijeme 43. Vlade. Kako je kazao, planiraju i i inicijativu prema Ustavnom sudu radi provjere ustavnosti, ukoliko se ovo zakonsko rješenje usvoji. Pozvao je i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da se pridruži inicijativi koju planiraju.

Vladi premijera Milojka Spajića propao je u decembru prošle godine pokušaj da razriješi postojeći Odbor direktora, koji kontrolišu kadrovi opozicionih partija GP URA i Bošnjačke stranke (BS) i da imenuje svoje ljude. Odbor će birati nekog od kandidata na raspisanom konkursu za mjesto izvršnog direktora, koje je ostalo upražnjeno jer je sa te pozicije Nikola Rovčanin (Demokrate) prešao u poslaničke klupe.

Ukoliko dođe do usvajanja i odluke Ustavnog suda, tvrdi Abazović, krivični postupak će se pokrenuti ka ministru i resoru, koje je rješenje donijelo. Dodao je da se mora naći odgovorna osoba i da se krivične prijave direktno upute ka ministru energetike i rudarstva Saši Mujoviću.

Pitao je i da li na mjesta u Odboru direktora, treba da dođu ljudi iz bivše vlasti. On je naveo da nijedna Vlada u 30 godina, ove aktivnosti nije vršila na ovaj način.

"Zašto se žuri i kome su se obećale akcije? Da li Mujović zna sa kime je Spajić razgovarao o prodaji Elektroprivrede? Da li je cilj ovoga zakona to što Odbor nije spreman da uđe u takve aktivnosti", rekao je Abazović.

Bonus video: