Direktorica Solar gradnje će tražiti da se produže ugovori "svima koji iza sebe imaju neosporan rad i zalaganje"

Rukovodstvo EPCG Solar gradnje održalo sastanak sa bivšim radnicima

9152 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Izvršna direktorica EPCG Solar gradnje (EPCG SG) Valerija Saveljić rekla je na današnjem sastanku sa bivšim radnicima da će se obratiti odborima direktora Elektroprivrede i EPCG SG, zastupati radnike i njihove interese i insistirati da se nađe model kako bi se produžili ugovori svima koji "iza sebe imaju neosporan rad i zalaganje na poslu", saopštila je ta kompanija.

Iz EPCG SG navode da je razgovor sa bivšim radnicima protekao "u korektnom tonu i međusobnom razumijevanju."

"Zbog situacije u kojoj se EPCG SG ne svojom krivicom našla, došlo je do smanjenja broja radnika, kojima nisu produženi ugovori. Svakako, razumijemo nezadovoljstvo zaposlenih kojima ugovori o radu nisu produženi. Na današnjem sastanku istaknuto je da će EPCG SG, kao firma koja će sigurno ići samo naprijed, u bliskoj budućnosti imati potrebu za angažovanjem određenog broja radnika", navodi se.

EPCG SG naglašava i da je oko 30 "radnika koji su imali nesporan rad", dok je ukupno bilo 52 zaposlenih.

"Zbog želje da sjeverni region ima značaj koji zaslužuje, tražićemo od odbora direktora EPCG da obezbijede dovoljan broj korisnika kojima će biti instalisane solarne elektrane, a EPCG SG garantuje da će, ukoliko se ti uslovi ispune, na sjeveru rad biti i efikasan i profitabilan. Ukoliko za sve gore navedeno dobijemo garancije od EPCG, krenućemo u proces reorganizacije rukovodećeg kadra na sjeveru, jer se neefikasnost ni u kom obliku neće tolerisati", navodi se u saopštenju.

Zahvalili su bivšim radnicima na razumijevanju i rekli kako se nadaju da će se situacija riješiti na obostrano zadovoljstvo.

Bonus video: