Vukić: Tražiti od EU alternativu za program ekonomskog državljanstva

Ekonomsko državljanstvo mora imati alternativu, kako bi se sličan program nastavio na način da bude prihvatljiv Evropskoj uniji, a koji bi zadovoljio interese Crne Gore u ekonomskom razvoju, kazao je funkcioner SNP-a i savjetnik potpredsjednika Vlade

3505 pregleda 10 komentar(a)
Vukić, Foto: Luka Zeković
Vukić, Foto: Luka Zeković

Dragan Vukić, sekretar Izršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) i savjetnika potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade, pozvao je Vladu, odnosno ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića da otvori pitanje ekonomskog državljanstva sa Evropskom komisijom.

Kazao je da ekonomsko državljanstvo mora imati alternativu, kako bi se sličan program nastavio na način da bude prihvatljiv Evropskoj uniji, a koji bi zadovoljio interese Crne Gore u ekonomskom razvoju.

"Od plaćenih nadoknada možemo i moramo da izdvojimo za povećanje plata svima onima sa kojima su potpisani granski kolektivni ugovori i linearno povećanje penzija penzionerima", saopštio je Vukić.

Podsjeća da je, prema podacima Agencije za investicije, od početka programa ekonomskog državljanstva do njegovog ukidanja, ukupno dodijeljeno 807 državljanstva.

"Ekonomski benefiti su bili ogromni, što nam daje za pravo da tražimo alternativu od EU i da dodjela ekonomskih državljanstava bude uz njihovu saglasnost, ali bez totalnog ukidanja. Ovo je rješenje koje garantuje veće investiranje u Crnu Goru. Neće ugroziti funkcionisanje sistema, a pozitivno će uticati na položaj svih zaposlenih i penzionera", zaključio je Vukić.

Bonus video: