ODT odbacilo krivičnu prijavu protiv Radulovića i Đondovića

Tužilaštvo utvrdilo da nema osnova da gone zamjenika direktora ACG zbog navodnog krivičnog djela falsifikovanje isprave

12981 pregleda 20 reakcija 12 komentar(a)
Osnovni sud zaustavio postupak do odluke ODT-a:Petar Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC
Osnovni sud zaustavio postupak do odluke ODT-a:Petar Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) odbacilo je krivičnu prijavu protiv sadašnjeg zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) Petra Radulovića i direktora kompanije “Wir metaloprerada” Darka Đondovića zbog navodnog krivičnog djela falsifikovanje isprave, odnosno falsifikovanje službene isprave.

Krivičnu prijavu je podnijela bivša savjetnica izvršnog direktora ACG Biljana Knežević.

Ona je “Vijestima” dostavila objavještenje ODT-a koje je dobila krajem prošle godine i na koje je uložila pritužbu Višem državnom tužilaštvu.

ODT smatra da ne postoji osnovana sumnja da su Knežević i Đondović izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Kneževićeva je od podgoričkog Osnovnog suda zatražila da nastavi suđenje koje vodi protiv ACG i koje je prekinuto u maju prošle godine dok ODT ne okonča postupak po krivičnoj prijavi.

Kneževićeva tužbu protiv te kompanije pokrenula je u Osnovnom sudu 2021. godine. Knežević osporava radno iskustvo Radulovića koje je bilo neophodno da bude izabran na funkciju u ACG. Ona tvrdi da Radulovićev radni angažman u kompaniji “WIR Metaloprerada” na poziciji rukovodioca sektora za proces prerade metala i glavnog koordinatora za analizu tržišta u Crnoj Gori nije evidentiran u radnoj knjižici, te da samim time nije zadovoljio uslove konkursa. Ona smatra da je Radulović nezakonito, odnosno na osnovu falsifikovane dokumentacije izabran za zamjenika direktora ACG.

Kneževićeva je od Osnovnog suda tražila da se poništi odluka o izboru Radulovića na radno mjesto zamjenika direktora i raspiše novi konkurs.

Petar Radulović je na raniejm ročištu u Osnovnom sudu u septembru 2022.godine izavio da je sam proces njegovog izbora na poziciju zamjenika izvršnog direktora u Aerodromima u potpunosti zakonit, te da će se potruditi i doprinijeti da sud stekne pravi utisak o motivaciji vođenja postupka i o neosnovanosti podnešene tužbe.On je naveo da on i njegova porodica trpe nepotrebnu i neosnovanu medijsku hajku, zarad lične samopromocije pokušavajući da kroz politički angažman njegovog oca (tadašnjeg poslanika poslanika Branka Radulovića), Knežević dođe do svojih ciljeva, te zato želi da učestvuje u svojstvu umješača jer smatra da ima neposredno pravni i lični interes.

Bonus video: