Đurašković i Dimitrov: Crna Gora i Bugarska imaju dobre bilateralne odnose sa potencijalom za dalje unapređenje

Đurašković je, kako je saopšteno iz njegove Kancelarije za odnose sa javnošću, informisao Dimitrova o aktivnostima lokalne uprave i planovima za naredni period

1633 pregleda 4 komentar(a)
Dimitrov i Đurašković, Foto: Prijestonica Cetinje
Dimitrov i Đurašković, Foto: Prijestonica Cetinje

Crna Gora i Bugarska imaju dobre bilateralne odnose sa potencijalom za dalje unapređenje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u turizmu i ekonomiji, ocijenili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Nikola Đurašković i bugarski ambasador u Podgorici, Stefan Dimitrov.

Đurašković je, kako je saopšteno iz njegove Kancelarije za odnose sa javnošću, informisao Dimitrova o aktivnostima lokalne uprave i planovima za naredni period.

On je naveo da su tradicionalno dobri odnosi dvije države dodatno ojačani 2007. godine potpisivanjem Protokola o saradnji između Prijestonice Cetinje i Opštine Veliko Trnovo.

Dimitrov je rekao da je spreman za saradnju u oblastima kulture i turizma i kazao da je neophodno unaprijediti ekonomsku saradnju dvije zemlje koja ima ogroman potencijal.

Sa sastanka je poručeno da Crna Gora i Bugarska dijele spoljnopolitičke prioritete, uspješno sarađuju u okviru NATO struktura, a Bugarska je od obnove nezavisnosti našoj državi pružala kontinuiranu podršku u evropskim integracijama.

Bonus video: