Mujović sa predstavnicima AMM: Informisao ih o stanju u sektoru i planiranim reformama

"Ministar Mujović je izuzetno pozitivno ocijenio decenijsko zalaganje Asocijacije menadžera za podizanje liderskih i menadžerskih znanja, kako u privatnom tako i javnom sektoru"

3073 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva
Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

Resorni ministar Saša Mujović informisao je predstavnike Asocijacije menadžera (AMM) o stanju u sektoru energetike i rudarstva, kao i planiranim reformama u pogledu podizanja kvaliteta upravljanja u preduzećima koja su u nadležnosti ovog Ministartsva, saopšteno je iz te institucije.

"Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković istakao je da energetski sektor i preduzeća koja djeluju u ovoj oblasti imaju poseban značaj, ne samo za građane već i cjelokupnu privredu. Zbog toga Asocijacija sa posebnom pažnjom prati stanje u ovom sektoru i podržava sve korake usmjerene ka kvalitetnom upravljanju, profesionalizaciji i korištenju resursa sektora koji predstavlja jedan od stubova i potencijala privrednog razvoja Crne Gore", navodi se u saopštenju.

"Ministar Mujović je izuzetno pozitivno ocijenio decenijsko zalaganje Asocijacije menadžera za podizanje liderskih i menadžerskih znanja, kako u privatnom tako i javnom sektoru i naglasio da u AMM-u, kao krovnoj menadžment i liderskoj organizaciji, vidi izuzetno značajnog partnera u Ministarstvu. Smatra da ova organizacija može pružiti značajan doprinos i pomoć, posebno na polju menadžmenta i stručnosti za ambiciozne planove koje naša država ima u oblasti energetike", dodaje se.

"Sagovornici su se usaglasili da komunikaciju između Ministarstva i AMM-a treba osnažiti i unaprijediti, kao i da se u najskorije vrijeme razmotre aktivnosti koje bi se zajednički mogle sprovesti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: