Spajić: Infrastruktura je ključ za napredak, jer su najrazvijenije zemlje prvo gradile savršenu saobraćajnu povezanost

Premijer Crne Gore se sastao sa ambasadorima Holandije, Mađarske i Bugarske

2140 pregleda 8 komentar(a)
Reintjes i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Reintjes i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Infrastruktura je ključ za napredak, jer su najrazvijenije zemlje prvo gradile savršenu saobraćajnu povezanost, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Iz Spajićevog kabineta je saopšteno da je Spajić to kazao na sastanku sa ambasadorom Holandije Joustom Reintjesom.

U saopštenju se dodaje da je u razgovoru istaknuto da je intenziviranje već dobrih odnosa sa Holandijom vrlo važno za Crnu Goru.

"Poseban prostor postoji za snaženje ekonomske saradnje u infrastrukturnim projektima, energetskom sektoru, poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Ambasador Reintjes je naglasio veliku želju njegove zemlje da pomogne Crnoj Gori na evropskom putu, ali i u ekonomskim pitanjima", piše u saopštenju Spajićevog kabineta.

U saopštenju piše i da je posebno naglašena mogućnost saradnje u oblasti pomorskog saobraćaja.

"Tokom razgovora bilo je riječi i o najavljenoj Međuvladinoj konferenciji, kao i sjajnim rezultatima 44. Vlade, kojim se ubrzava put ka EU", piše u saopštenju.

"Posebno je važno to što iz Mađarske imamo ekspertsku podršku"

Spajić je tokom sastanka sa mađarskim ambasadorom Jožefom Neđešijem konstatovano da su bilateralni odnosi odlični i da nema nikakvih otvorenih pitanja.

"Mađarska daje punu podršku Crnoj Gori na evropskom putu i raduje se ulasku naše zemlje u EU", piše u saopštenju Spajićevog kabineta.

Jožef Neđeši, Milojko Spajić
foto: Vlada Crne Gore

Navodi se i da se Spajić zahvalio ambasadoru na pomoći.

"Posebno je važno to što iz Mađarske imamo ekspertsku podršku na dužem periodu, jer to stvara dugotrajniji efekat i od velike je važnosti za našu administraciju", kazao je Spajić.

"Bolja putna povezanost dodatno će ojačati odlične odnose Crne Gore i Bugarske"

Bolja putna povezanost dodatno će ojačati odlične odnose Crne Gore i Bugarske, istaknuto je tokom sastanka Spajića sa ambasadorom Stefanom Dimitrovim.

Stefan Dimitrov, Milojko Spajić
foto: Vlada Crne Gore

"U razgovoru je ocijenjeno da je važno otvoriti direktnu avio-liniju Podgorica – Sofija, što bi pomoglo da se uveća ekonomska, ali i turistička saradnja", ističe se u saopštenju Spajićevog kabineta.

Dodaje se da je Dimitrov konstatovao da je 44. Vlada za dva i po mjeseca uradila značajne stvari i ponovio da će Bugarska pružiti punu podršku na EU putu.

"Premijer se zahvalio na pomoći i akcentovao da su iskustva Bugarske u procesu pregovora sa EU od velike važnosti za Crnu Goru", kazali su iz Spajićevog kabineta.

Bonus video: