„Endeq” peti ponuđač za Željezaru

Međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice zatvoren je juče

11000 pregleda 14 komentar(a)
Spremni da ulože 870 miliona u više projekata (Ilustracija), Foto: Svetlana Mandić
Spremni da ulože 870 miliona u više projekata (Ilustracija), Foto: Svetlana Mandić

Švajcarska kompanija “Endeq” peti je ponuđač na javnom pozivu za investitora u Željezaru koji je dostavio Elektroprivredi ponudu za kupovinu nikšićke fabrike, saznaju “Vijesti”.

Međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice zatvoren je juče, a ponude su dali kompanija “Wiesinger”, “8B Capital S.A.”, konzorcijum “Kvalitetsbygg-Uber Nordic” i konzorcijum “Universal Energy (Kina) - Energy&Industrial Management Advisory Services” (Češka) i “Neksan” (Nikšić).

“Endeq” je sredinom ovog mjeseca svoje namjere o ulaganjima u Crnu Goru saopštio na sastanku u sjedištu Ministarstva energetike kome su prisustvovali predstavnici više ministarstava, nekoliko državnih energetskih kompanija i kabineta predsjednika države.

Ovaj potencijalni investitor na tom sastanku je saopštio da je spreman da uloži i 870 miliona eura u više energetskih projekata, nezavisno od ponude za Željezaru.

Javni poziv za zakup pogona nikšićke fabrike raspisan je 11. decembra prošle godine. Pristigle ponude će biti otvorene početkom naredne sedmice.

Bonus video: