Stiglo 19 prijava za v. d. direktora Poreske uprave

Nakon testiranja kandidata, Vlada će imenovati vršioca dužnosti direktora Poreske uprave

18036 pregleda 12 komentar(a)
Konkurs za direktora čeka sistematizaciju (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Konkurs za direktora čeka sistematizaciju (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Na javni poziv za vršioca dužnosti direktora novoformirane Poreske uprave koji je zatvoren 19. januara, prijavilo se 19 kandidata, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva finansija (MF).

Ta radna pozicija je oglašena 10. januara nakon što je početkom 2024. Uprava prihoda i carina (UPC) podijeljena na dvije uprave i to Poresku i Upravu carina. Poreskom upravom do izbora v. d. rukovodi ministar finansija Novica Vuković dok je za v. d. direktora Uprave carina nedavno imenovan raniji direktor UPC Vladimir Bulajić.

“Komisija, u čijem sastavu su članovi sa iskustvom u poslovima rukovođenja i upravljanja ljudskim resursima, pregledala je i evidentirala pristigle prijave. Svi prijavljeni su obaviješteni o terminima intervjua, a nakon sprovedenih intervjua i uzimajući u obzir dostavljeni CV, ispunjenosti zakonskih i uslova propisanih Javnim pozivom, kao i utiska ostavljenog na usmenom intervjuu, Ministarstvo finansija će Vladi dostaviti predlog za vršioca dužnosti direktora Poreske uprave”, navodi se u odgovoru resora.

Prema uslovima iz javnog poziva potrebno je, između ostalog, da kandidat ima VII-1 nivo obrazovanja i najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili pet godina radnog iskustva.

Iz MF-a su ranije kazali da nisu mogli da raspišu konkurs za mjesto direktora Poreske uprave, jer se nisu stekli zakonski uslovi da Vlada donese kadrovski plan, a nije donijet ni akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Zato su kako su naveli, raspisali poziv za v. d. direktora ove uprave.

Bonus video: