Bijelo Polje: Krivične prijave protiv kupaca imovine Vunka

Iz Udruženja za vraćanje i zaštitu privatne svojine Bijelo Polje navode da su dvije firme u svojstvu konzorcijuma, na nezakonit način i uz bescijenje - kupili nekada ogromnu imovinu te fabrike
75 pregleda 5 komentar(a)
Vunko, Foto: Arhiva Vijesti
Vunko, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.08.2017. 14:56h

Udruženje za vraćanje i zaštitu privatne svojine Bijelo Polje najavilo je da će u ponedjeljak podnijeti krivičnu prijave protiv kupaca imovine Vunka, firmi Dulović iz Mojkovca i Bravera iz Bijelog Polja.

Iz Udruženja navode da su dvije firme u svojstvu konzorcijuma, na nezakonit način i uz bescijenje - kupili nekada ogromnu imovinu Vunka iz Bijelog Polja.

Udruženje tvrdi da su članovi konzorcijuma Dulović-Bravera bez pravnog osnova, samovoljno - ušli u posjed imovine Vunka na kojoj obavljaju nezakonite radnje na štetu pojedinih članova Udruženja.

“Podsjećamo da je nezakonita prodaja imovine Vunka bila predmet pažnje ne samo medija i da su tri jedino nadležne notarske kancelarije iz Bijelog Polja dugo odbijale da ovjere kupoprodajni ugovor da bi jedna od njih to uradila, ali nakon isteka preciziranog roka. U saznanju smo da su predstavnici konzorcijuma još 27. jula 2017. podnijeli zahtjev za vlasničku uknjižbu po kupoprodajnom ugovoru nadležnoj Upravi za nekretnije, područnoj jedinici Bijelo Polje, ali uknjižba ni do danas nije realizovana, zbog određenih pravnih smetnji, pa su radovi koji se ovih dana obavljaju na spornoj imovine nezakoniti i podliježu krivičnoj odgovornosti”, saopšteno je iz Udruženja.

Imovina Vunka je prodata na 23. licitaciji 26. juna u Privrednom sudu za 2,25 miliona eura konzorcijumu Dulović I Bravera. Imovina je prodata na 23. licitaciji. Na prvoj licitacionoj prodaji cijena Vunka je iznosila 11 miliona eura.

Bonus video: