Opština Ulcinj jednostrano raskinula ugovor: Bjelopoljci bez posla od 70 hiljada eura

U izjavi o raskidu ugovoru piše da je Opština nekoliko puta pozvala bjelopoljsku firmu na izvršavanje obaveza iz ugovora

10688 pregleda 1 komentar(a)
Opština će tražiti obeštećenje, Foto: Boris Pejović
Opština će tražiti obeštećenje, Foto: Boris Pejović

Opština Ulcinj prošle sedmice raskinula je jednostrano ugovor sa DOO United Construkcion iz Bijelog Polja, jer ta firma nije na vrijeme počela radove na uređenje mikro lokacije ispred zgrada Solidarnosti u neposrednoj blizini zgrade lokalne uprave.

“Vijestima” je to potvrdio sekretar za investicije Minir Karamanaga.

“Tender je bio vrijedan oko 70 hiljada eura. Od firme koja je pobijedila na tenderu, zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora, tražićemo obeštećenje u iznosu od 10 odsto od cijene na tenderu”, kazao je Karamanaga.

U izjavi o raskidu ugovoru piše da je Opština nekoliko puta pozvala bjelopoljsku firmu na izvršavanje obaveza iz ugovora.

“Shodno ugovoru, Opština vam je ostavila naknadni rok od pet dana kako bi počeli sa izvršavanjem ugovorenih obaveza i upozorili da ukoliko ni u naknadnom roku ne počnete radove, raskinućemo ugovor i zahtijevati naknadu zbog štete”, piše u izjavi o raskidu ugovora.

Ugovor između Opštine Ulcinj i firme iz Bijelog Polja zaključen je u junu prošle godine.

“Vijestima” je potvrđeno da će Opština uskoro raspisati i tender za uređenje mikro lokacije iza Igmanskih zgrada, vrijedan oko 90 hiljada eura.

Bonus video: