URA: Kadar DPS-a izabran za direktora EPCG podrškom PES-a, ZBCG i SNP-a

"Pozivamo građane da sami procijene šta je to spojilo predstavnike ZBCG-a, SNP-a, BS-a i AA da ispune želju premijera Milojka Spajića i ministra Saše Mujovića i da na konkursu izaberu drugorangiranog kandidata i kadra bivšeg režima", saopšteno iz GP URA

15958 pregleda 59 reakcija 59 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Građanski pokret URA saopštio je da novoizabrani izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Ivan Bulatović "kadar" Demokratske partije socijalista (DPS).

"Kao što smo već više puta i najavili, danas je glasovima funkcionera koalicije ZBCG, SNP-a, Bošnjačke stranke i Albanske alternative za izvršnog direktora EPCG kao drugorangirani kandidat izabran kadar DPS-a, kum Časlava Vešovića i bivši direktor CGES-a Ivan Bulatović. Pozivamo građane da sami procijene šta je to spojilo predstavnike ZBCG-a, SNP-a, BS-a i AA da ispune želju premijera Milojka Spajića i ministra Saše Mujovića i da na konkursu izaberu drugorangiranog kandidata i kadra bivšeg režima, da li je u pitanju korupcija ili je posrijedi dogovor da uz zamjenu za imenovanje kadrova DPS-a par ljudi iz ZBCG i SNP-a dobije par fotelja u energetskom sektoru, koji će kontrolisati PES i DPS, a koji će time izigravati dekor očuvanja izborne volje građana sa zadnjih parlamentarnih izbora", saopšteno je iz GP URA.

Dodaju da je imenovanje Bulatovića "potvrda da će kontrolu nad energetskim sektorom imati PES i DPS".

"Koji će preko svojih kadrova u energetskom sektoru obezbijediti Spajiću mogućnost da proda akcije Elektroprivrede Crne Gore, kao najprofitabilnijeg i najvrijednijeg državnog preduzeća, koje je u 2023. godini zahvaljujući menadžmentu, kojeg Spajićeva Vlada želi pod svaku cijenu da se riješi, ostvarilo dobit od oko 80 miliona eura", navodi se u saopštenju GP URA.

Bonus video: