Poreska uprava zatvorila 12 objekata

Za devet dana avgusta izrekli novčane kazne od ukupno 298.000 eura
173 pregleda 2 komentar(a)
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.08.2017. 09:38h

Poreska uprava je za devet dana avgusta obavila inspekcijski nadzor kod 367 poreskih obveznika i zbog utvrđenih nepravilnosti izdala 182 prekršajna naloga za prekršaj.

Od toga je 180 prekršajnih naloga za neizdavanja računa i dva po Uredbi o poreskoj registar kasi (neizvršeni tehnički pregled).

Poreska uprava je zbog tih prekršaja izrekla novčane kazne od ukupno 298.000 eura.

Iz PU, na čijem je čelu Miomir M. Mugoša, saopšteno je da je izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti i zapečaćeni objekti kod 12 poreskih obveznika koji su u periodu od 1. maja do 9. avgusta ove godine, više puta počinili prekršaj.

Zapečaćeni su kafe bar Per sempre i SUR "Stari grad" iz Herceg Novog, Carska plaža Bar, restoran Marinero, kafe bar Far lounge, Safari beach, poslastičarnica Relax i ćevabdžinica Prizreni iz Ulcinja, kafe-picerija Montenegro 8 iz Sutomora, restoran Forsage, kafana RR Fratelo i pekara Montenegro 1 iz Budve.

Poreska uprava je od 1. do 9. avgusta evidentirala 64 poreska obveznika - povratnika u prekršajnim postupcima, kojima će, kako je najavljeno, biti zatvoreni objekti u slučaju nepoštovanja zakonskih propisa.

"Takođe, važno je napomenuti da je 7. avgusta ove godine, izlaskom na lice mjesta kod preduzetnika Vlastimira Vujoševića, vlasnika objekta kafe picerija Montenegro 8 u Sutomoru, utvrđeno je da je došlo do povrede službenog pečata koji je stavljen na osnovu Rješenja kojim je privremeno zabranjeno obavljanje djelatnosti, iako je poreski obveznik prilikom zatvaranja objekta, upozoren da svaka povreda službenog znaka i ulazak u prostorije predstavlja krivično djelo iz člana 381 Krivičnog zakonika za koji je propisana kazna zatvora do jedne godine”, naveli su iz PU.

Ističu da će i u narednom periodu sprovoditi sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti za obezbjeđivanje većeg stepena poreske discipline, naplate tekućih i zaostalih poreskih obaveza, kao i na suzbijanju sive ekonomije.

Bonus video: