Spajić: Nema promjena PDV-a

"Bolje da premijer odgovori negdje nego nigdje", poručuje glavni urednik "Vijesti" Jovović

21714 pregleda 38 reakcija 33 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović

Premijer Milojko Spajić saopštio je večeras da "neće biti promjena" poreza na dodatu vrijednost (PDV), nakon što je danas u Kolašinu rekao da planirane izmjene Zakona o PDV-u neće biti "drastične".

"Ne mislim da postoje neke drastične promjene, ali sve će biti predstavljeno fiskalnom strategijom”, rekao je Spajić ranije danas na otvaranju dionice puta Kolašin - Mateševo, odgovarajući na pitanje novinara "Vijesti" koje je glasilo: "Kada je u pitanju Zakon o PDV-u, da li će biti njegovih izmjena do kraja godine, šta će se mijenjati? Da li možete nešto da nam...?

Večeras u 18.28, korisnik mreže Iks "Čiča Miša" pitao je premijera na svom nalogu "šta podrazumijevaju manje izmjene Zakona o PDV-u", što je interpretacija novinara Spajićevog odgovora da neće biti "drastičnih" izmjena zakona. Premijer je sa svog naloga u 18.44 odgovorio "Čiča Miši" sljedeće: "'Vijesti' pišu lažne informacije, nisam to rekao. Nema promjena PDV-a".

Glavni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović rekao je da mu nije jasno šta je u pitanju.

"Ili nije čitao šta su 'Vijesti' objavile, ili je pobrkao izmjene Zakona o PDV-u i izmjene PDV-a, ili je pogrešno razumio pitanje, ili su mađije. Ali izgleda da mu je najlakše da se od nečega što samo on zna brani preko leđa 'Vijesti'", kazao je Jovović.

"Mislim da je primjerenije za premijera da važne stvari bolje objasni profesinalnim novinarima, ili blagovremeno odgovara na njihova pitanja, koji će to prenijeti svojoj publici, koja će tako znati šta premijer radi ili planira da radi, nego da na Iksu u roku od 16 minuta odgovara 'Čiča Miši', uz dužno poštovanje tog korisnika mreže".

Jovović je rekao da je ipak "bolje da premijer odgovori negdje nego nigdje".

"Sad bar znamo da neće mijenjati PDV", rekao je on.

Bonus video: