Ministarstvo: Završeno 900 zaostalih predmeta, oni primljeni u januaru biće riješeni u zakonskom roku

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine reagovalo na tekst "Vijesti"

19127 pregleda 13 komentar(a)
Ministar Janko Odović, Foto: Savo Prelević
Ministar Janko Odović, Foto: Savo Prelević

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine reagovalo je na tekst "Vijesti" pod naslovom: “Budvanski katastar paralisan, Odović još nije dostavio pečat”.

Kazali su, između ostalog, da je područna jedinica u Budvi samo u januaru ove godine, po nalogu resornog ministra Janka Odovića, završila 900 zaostalih predmeta, kao i da će svi predmeti koji su primljeni u januaru biti riješeni u zakonom predviđenom roku.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Ministar Janko Odović kao rukovodilac Uprave za nekretnine, je danom preuzimanja ovog organa i nakon održanog sastanka sa načelnicima svih područnih jedinica, zatražio dostavljanje Izvještaja o radu sa posebnim osvrtom na broj neriješenih upravnih predmeta.

"Naime, ukupan broj neriješenih predmeta na dan 31.12.2023. godine iznosio je 21.94% (20.381 predmeta), što prema stavu ovog ministarstva zaista jeste zabrinjavajuće i predstavlja dokaz da građani i građanke Crne Gore, a i investitori zaista nijesu imali adekvatne usluge i da je stanje u područnim jedinicama alarmantno.

"Konkretno, u odnosu na područnu jedinicu Budva ukupan broj neriješenih predmeta na dan 31.12. 2023.godine, kada je ministar Odović preuzeo rukovođenje radom novoformirane Uprave za nekretnine, iznosio je 2.507 predmeta. Na bazi ovih podataka, isplanirane su i preduzete mjere i radnje, kako bi područna jedinica Budva izašla iz situacije u kojoj je i dostigla nivo dnevne ažurnosti.

"Na navode da je zbog pečata područna jedinica Budva paralisana, koristimo priliku da vas obavijestimo da je ova područna jedinica samo u januaru ove godine po nalogu ministra Janka Odovića završila 900 zaostalih predmeta. Takođe ukazujemo da će svi predmeti koji su primljeni u januaru biti riješeni u zakonom predviđenom roku.

"Podatak da je jedna područna jedinica riješila 900 zaostlih predmeta od ukupno 2.507 nezavršenih sa istim brojem izvršilaca za samo mjesec dana je dovoljan pokazatelj da će se ovakvom organizacijom rada i jasnim smjernicama srediti dugogodišnji nagomilani problemi u katastrima.

"Konačno, želimo da naglasimo da je ministar Odović stava da onog trenutka kada on lično i ovo ministarstvo na dnevnom nivou ne budemo davali izjašnjenja SDT-u i SPO-u zbog (ne)postupanja službenika i raznih struktura, tada će povjeriti pečat i područnoj jedinici Budva, kao i ostalim područnim jedinicama sa sličnim problemima u funkcionisanju", navodi se u reagovanju.

Bonus video: