Radulović: OŽVS na ivici bankrota, predložićemo spajanje sa ŽPCG

U analizi koju je uradio Ekonomski fakultet, ali i u onoj koju su radili konsultanti iz EU, piše da je stečaj u Održavanju željezničkih voznih sredstava jedino moguće izbjeći spajanjem dvije kompanije, rekao je ministar

27367 pregleda 77 reakcija 38 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će sljedeće sedmice Vladi predložiti spajanje dvije željezničke kompanije - Održavanje željezničkih voznih sredstava i Željezničkog prevoza, saopštio je resorni ministar Filip Radulović.

On je rekao da je preduzeće Održavanje željezničkih voznih sredstava "na ivici bankrota" i da treba hitno reagovati.

“Da je ovo najbolje rješenje pokazale su analize koje su rađene u proteklom periodu. U analizi koju je uradio Ekonomski fakultet u Podgorici, ali i u onoj koju su radili konsultanti iz Evropske unije, piše da je stečaj u Održavanju željezničkih voznih sredstava jedino moguće izbjeći spajanjem dvije kompanije”, rekao je Radulović.

Ministar je kazao da je "dugogodišnja nebriga i loše upravljanje" doprinijelo da danas "moramo da se borimo za opstanak" kompanija koje su od izuzetne važnosti za društvo.

“Namjera nam je da napravimo jedno preduzeće koje će biti efikasno i finansijski održivo, od kojeg će korist imati država, ali i svi građani. Objedinjavanjem ovih preduzeća smanjiće se i troškovi, jer nećemo imati više dupli Odbor direktora i dupli menadžment”, kazao je Radulović.

Bonus video: