Otvorena linija Podgorica - Ankara

Ambasador Turske u Crnoj Gori Bariš Kalkavan tokom ljetnje sezone očekujemo više letova

2836 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore
Foto: Aerodromi Crne Gore

Niskotarifna komanija, Pegasus Airlines saobraćaće ponedjeljkom i petkom na liniji Podgorica - Ankara.

"Srećan sam što su sva sjedišta i u dolaznom i u odlaznom letu popunjena. To govori o uzajamnom interesovanju građana Turske i Crne Gore. Na ovaj način jačamo trgovinske i turističke veze između naših država. Tokom ljetnje sezone očekujemo još više letova“, rekao je ambasador Turske u Crnoj Gori, Bariš Kalkavan na svelakon dočeku prvog aviona Pegasus Airlinesa koji je sletio danas.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić istakao je značaj jačanja avio veza između Crne Gore i Turske.

"Let između Ankare i Podgorice možemo smatrati istorijskim. Poznato je da je Podgorica izuzetno povezana sa Istanbulom, ali od danas biznis zajednica i političke elite iz Ankare imaju direktnu liniju i ka Podgorici. Posebno je važno što se nove linije otvaraju i prije zvaničnog početka ljetnje sezone koja će, po svim parametrima, biti rekordna", rekao je Dobardžić.

Šef Službe za nadzor i kontrolu poslovanja ACG, Nikola Bulatović rekao je da je Pegasus Airlines 1. februara otvorio liniju Izmir - Podgorica, a da od ranije saobraćaju na liniji Istanbul - Podgorica.

"Uspostavljanje direktne linije između Podgorice i Ankare je logična posljedica odličnih međudržavnih odnosa, a saradnja dvije kompanije, Aerodroma Crne Gore i Pegasus Airlines-a je za primjer", ocijenio je Bulatović.

Bonus video: