Nenezić: Morsko dobro kasni sa uspostavljanjem procedure za zakup plaža, dovode se u pitanje benefiti turističke sezone

"Uzimajući u obzir činjenicu da je izrada Atlasa kupališta i dalje u toku, iako je ista trebala biti gotova još u novembru, da za isti Atlas kupališta nakon donošenja trebaju saglasnosti nadležnog ministarstva i opština jasno je da će se potencijalno raspisivanje tendera poklopiti sa početkom turističke sezone"

2680 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Nenezić, Foto: Screenshot/Youtube
Nenezić, Foto: Screenshot/Youtube

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Branislav Nenezić istakao je da JP Morsko dobro kasni sa uspostavljanjem procedure za zakup plaža na crnogorskom primorju, koja je izuzetno kompleksna, naročito u svjetlu pripreme za predstojeću ljetnju turističku sezonu, saopšteno je iz SD-a.

"Na današnjoj sjednici Upravnog odbora JP 'Morsko dobro' nije usvojen novi pravilnik o zakupu, čime se predstojeća turistička sezona u Crnoj Gori, odnosno njeni “benefiti”, dovode u pitanje. Da li neko svjesno vrši opstrukciju sa željom da turiste ovog ljeta na našem primorju dočeka haos", kazao je Nenezić.

"Uzimajući u obzir činjenicu da je izrada Atlasa kupališta i dalje u toku, iako je ista trebala biti gotova još u novembru, da za isti Atlas kupališta nakon donošenja trebaju saglasnosti nadležnog ministarstva i opština jasno je da će se potencijalno raspisivanje tendera poklopiti sa početkom turističke sezone", dodao je.

Nenezić je rekao da je pored toga novim pravilnikom maltene bilo planirano da se u “podređen” položaj stave dosadašnji zakupci koji su godinama unazad uložili velika sredstva u svoje objekte.

"Da li je riječ o 'političkom obračunu' stare i nove vlade, odnosno premijera, ili je izmjenama Atlasa kupališta posrijedi plansko uvođenje nekih “novih zakupaca” na atraktivne lokacije? Bojimo se da će u oba slučaja epilog biti isti, doći će do devastacije ove privredne djelatnosti koja je 'žila kucavica' kvalitetne turističke ponude", poručio je poslanik SD-a.

"Zadatak je na Vladi i nadležnom ministarstu da donese zaključak i uputi ga Odboru direktora i predstojeću sezonu pokušaju spasiti tako sto će produžiti postojeće ugovore pod istim uslovima na godinu dana. U protivnom svjesno ćemo 'pucati' u jedinu zdravu nogu crnogorske privrede", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: