URA: Fond "Stan za sve" bi omogućio preko 40 hiljada porodica u CG da lakše dođu do stana

"URA je već pripremila nacrt zakonskog rješenja na osnovu kojeg bi došli do osnivanja Fonda 'Stan za sve', ali želimo da pokrenemo i javnu raspravu u kojoj smo otvoreni za konsultacije i sugestije sa svim zainteresovanim stranama kako bi u konačnom došli do što boljeg predloga zakona"

2104 pregleda 13 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Bez obzira na to što smo sada opozicija želimo konstruktivnim djelovanjem da doprinesemo da preko 40 hiljada porodica u Crnoj Gori po duplo povoljnijim uslovima, od onih koji trenutno vladaju na tržištu, ima mogućnost da dođe do svog stana, saopšteno je iz GP URA.

Kako se navodi u saopštenju, URA je u kampanji za parlamentarne izbore, koji su održani u junu prošle godine, obećala građankama i građanima osnivanje Fonda "Stan za sve".

"URA je već pripremila nacrt zakonskog rješenja na osnovu kojeg bi došli do osnivanja Fonda 'Stan za sve', ali želimo da pokrenemo i javnu raspravu u kojoj smo otvoreni za konsultacije i sugestije sa svim zainteresovanim stranama kako bi u konačnom došli do što boljeg predloga zakona. Takođe, u tu svrhu ćemo u narednom periodu organizovati i čitav niz sastanaka i okruglih stolova", piše u saopštenju.

"Udruženje podstanara Crne Gore posmatramo kao ključnog partnera u ovom procesu i zahvaljujemo im se na javnoj podršci koju su nam uputili. Ali pozivamo i sve druge društvene, ali i političke činioce, da doprinesu riješavanju ovog gorućeg problema sa kojim se suočava veliki broj naših građanki i građana, jer kad je njihov interes u pitanju onda nema mjesta za političke kalkulacije i sujete", zaključili su iz GP URA.

Bonus video: