Sastanak stečajne uprave Boksita i predstavnika firme "Uniprom metali": Geometar da premjeri imovinu

Riječ je o zemljištu od oko 17 hiljada metara kvadratnih na rudokopu Seoca koje su Boksiti u stečaju, kako je ranije kazao Amidžić, nakon pravosnažne presude u novembru upisali u katastar kao svoju imovinu

5565 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Svetlana mandić
Ilustracija, Foto: Svetlana mandić

Na sastanku stečajnog upravnika nikšićkih Boksita Nenada Amidžića, i predstavnika firme “Uniprom metali”, dogovoreno je da geometar premjeri imovinu koja se nalazi oko kopa na Seocima, u nikšićkoj Župi, a za koju je sud u novembru prošle godine donio odluku da pripada Boksitima u stečaju.

“Imali smo sastanak i dogovorili smo se da geometar premjeri zemljište i nakon toga ćemo se ponovo sastati i vidjeti šta i kako dalje”, kazao je Amidžić kratko “Vijestima”.

Riječ je o zemljištu od oko 17 hiljada metara kvadratnih na rudokopu Seoca koje su Boksiti u stečaju, kako je ranije kazao Amidžić, nakon pravosnažne presude u novembru upisali u katastar kao svoju imovinu.

Stečaj u Rudniku Boksita uveden je 2013. godine i od tada bivši radnici, po raznim osnovama, traže naplatu dugovanja

Tužbu je 2017. godine podnijela tadašnja stečajna uprava Boksita jer je imovina, kako se navodi u tužbi, greškom bila upisana na jednu firmu iz Tuzle koja je 1997. na pomenutoj lokaciji izvodila građevinske radove i za tu svrhu izgradila privremene objekte za smještaj radnika, a tokom avionskog snimanja, za potrebe nikšićkog katastra, lokacija je upisane u vlasnišvo te firme.

Vijest da dio imovine na rudokopu Seoca, gdje eksploataciju obavlja turska kompanija “Zeta Mine”, sa kojom je “Uniprom” potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, pripada Boksitima u stečaju, posebno je obradovala bivše rudare, jer se nadaju da je to šansa da im bude isplaćen novac koji im bivša kompanija duguje. Kako su boksitaši više puta isticali, dug za oko 560 radnika, po različitim osnovama, je oko 2,1 milion eura. Stečaj u Rudniku Boksita uveden je 2013. godine i od tada bivši radnici, po raznim osnovama, traže naplatu dugovanja.

Bonus video: