Rad Savjeta AZK u blokadi

Predsjednik Savjeta AZK potvrdio da imaju problem u radu zbog odsustva dvije članice

5135 pregleda 0 komentar(a)
Elektronsko glasanje omogućava Statut: Dragan Damjanović, Foto: AZK
Elektronsko glasanje omogućava Statut: Dragan Damjanović, Foto: AZK

Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije (AZK) Dragan Damjanović “Vijestima” je juče potvrdio da je rad Savjeta trenutno blokiran zbog odsustva dvije članice i da se nadaju da će u narednih nekoliko dana taj problem biti riješen.

Savjet AZK ima ukupno tri člana: Damjanović, Plana Karadžić i Lepa Aleksić.

“Jedna članica Savjeta je na porodiljskom, dok je druga prije nekoliko dana imala povredu. Ovo nam je stvorillo problem u radu jer ne možemo donositi odluke. U narednih nekoliko dana ćemo ga riješiti kroz regulisanje glasanja elektronskim putem”, pojasnio je Damjanović, dodajući da Statut ima definisano i elektronsko glasanje.

On je pojasnio da po Statutu imaju mogućnost da on kao predsjednik ima odlučujući glas kada je na sjednici prisutno samo dvoje članova, ali da drugi član mora biti fizički prisutan da bi otvorili tu sjednicu.

U radu Savjeta su trenutno brojni predmeti koji su bitni za dalje poteze Vlade u vezi sa određenim pitanjima-zahtjevima Ministarstva finansija za preuzimanje duga Instituta “dr Simo Milošević” prema nekadašnjoj Jugobanci, ispitivanjem da li je Elektroprivreda kupila imovinu nikšićke Željezare u skladu sa Zakonom o državnoj pomoći, podizanjem kredita kod Evropske investicione banke (EIB) za projekat generalnog remonta pruge, sanacijom čeličnih mostova i tunela, kao i u vezi sa modernizacijom depoa i radionica, i dokapitalizacijom državnih željezničkih preduzeća Željezničkog prevoza, Održavanja željezničkih voznih sredstava i Montekarga.

Bonus video: