Radović: Zelena tranzicija, digitalizacija i podsticanje rodne ravnopravnosti će zahtijevati punu pažnju

Guvernerka Centralne banke se sastala sa ambasadorkom Francuske

2158 pregleda 4 komentar(a)
Maske i Radović, Foto: CBCG
Maske i Radović, Foto: CBCG

Zelena tranzicija, digitalizacija i podsticanje rodne ravnopravnosti, oblasti su koje će u predstojećem periodu zahtijevati punu pažnju i snažniji angažman, saopštila je guvernerka Centralne banke (CBCG), Irena Radović.

Ona se danas sastala sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori, Ae-Mari Maske, koja je Radović čestitala stupanje na funkciju i iskazala punu spremnost ambasade da doprinese jačanju saradnje između dvije zemlje, te ubrzanju Crne Gore na evropskom putu.

„Radović je Maske upoznala sa aktuelnim stanjem bankarskog sektora i planovima CBCG vezanim za nastavak usklađivanja domaće regulative sa evropskim direktivama, snaženje internih kapaciteta i obezbjeđivanje preduslova za uvođenje inovacija na finansijskom tržištu, koje će donijeti benefite građanima i privredi“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da je CBCG koja uspješno obavlja svoje funkcije i čuva finansijsku stabilnost, jedan od najvažnijih oslonaca na putu ekonomskog prosperiteta zemlje.

„Sagovornice su se saglasile u ocjeni da postoji otvorenost obje strane za učvršćivanje dosadašnje dobre saradnje, kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi, i iskazale spremnost da u predstojećem periodu pruže doprinos intenziviranju ekonomskih odnosa dvije zemlje“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: