Advokat o izlasku direktora rudnika Brskovo iz države: Proceduralna greška, nije od velikog značaja

"Po samom slovu zakona, kada pratite zakon neminovno mora da postoji barem 20 dana neke praznine u kojoj ste registrovani kao direktor a niste dobili radnu dozvolu. Čovjek će izaći, pa će da se vrati pa će ponovo da podnese i to je to", kazao je advokat firme "Brskovo mine" Luka Popović

9002 pregleda 1 komentar(a)
Popović, Foto: Mirko Kotlaš
Popović, Foto: Mirko Kotlaš

Zakonski postoji barem 20 dana u kojima ste registrovani kao direktor a niste dobili radnu dozvolu, radi se o proceduralnim greškama koje nisu od velikog značaja, kazao je advokat kompanije "Brskovo mine" Luka Popović.

On je to poručio nakon što su "Vijesti" ranije objavile, da će izvršni direktor te firme Alenius Nils Agne morati da napusti Crnu Goru do 16. februara, radi kršenja Zakona o strancima.

Popović je to kazao na sjednici radne grupe koja mora da donese preporuke Vladi, u vezi sa koncesijom za geološka istraživanja i eksploataciju rude za bivši rudnik Brskovo, koja je dodijeljena 2010. godine firmi “Brskovo mine”, iza koje se nalazi of-šor firma “Tara resources”.

Popović je naveo da stranac u Crnoj Gori koji treba da bude imenovan za radnu dozvolu, mora da bude registrovan kao direktor. Naglasio je da mora da dođe da aplicira za radnu dozvolu, za šta je dokaz kako je kazao, što je već registrovan u Centralnom registru privrednih subjekata. Popović je dodao da predaja mora biti lična te da izdavanje radne dozvole traje 20 dana.

"Po samom slovu zakona, kada pratite zakon neminovno mora da postoji barem 20 dana neke praznine u kojoj ste registrovani kao direktor a niste dobili radnu dozvolu. Ovdje se radi o proceduralnim povredama i greškama koje nisu od značaja. Čovjek će izaći pa će da se vrati pa će ponovo da podnese i to je to. Ovo nije od velikog značaja", kazao je on.

Rješenje za Agnea, donijela je Granična policija zbog toga što nije imao dozvolu za rad, rečeno je Vijestima iz Uprave policije. On je na taj način prekršio Zakon o strancima a zabrana ulaska za Agnea važi 30 dana.

Bonus video: