Morsko dobro: Prihod države od karata na trajektima dva puta veći nego za 20 godina upravljanja Pomorskog saobraćaja

"Ovaj uspjeh nije samo doprinio budžetu Crne Gore, već je takođe donio značajne benefite za njene građane", rekli su iz Morskog dobra

5963 pregleda 44 reakcija 24 komentar(a)
Foto: S. Luković
Foto: S. Luković

Morsko dobro je saopštilo da je od 5. maja 2023, kada je počela naplata karata na trajektnoj liniji Kamenari - Lepetane, ostvaren prihod od oko sedam miliona eura.

"Tokom proteklih godinu dana, od kada je ovaj ključni resurs vraćen u državno vlasništvo, a na inicijativu Javnog preduzeća, postignuti su značajni rezultati. Ovaj uspjeh nije samo doprinio budžetu Crne Gore, već je takođe donio značajne benefite za njene građane. U prilog tome, govori činjenica da je prema nedavnom ispitivanju tržišta, preko 85 odsto građana Crne Gore izrazilo visok nivo zadovoljstva odlukom Vlade o preuzimanju ovog značajnog resursa", saopštilo je Morsko dobro.

Kazali su da je iznos prihoda od oko sedam miliona eura od naplate karata dva puta veći u poređenju s prihodom koji je država ostvarila "tokom čitavih 20 godina", dok je tom linijom upravljao bivši korisnik "Pomorski saobraćaj".

"Kompletan tim Javnog preduzeća je odgovornim pristupom uložio napore na uspješnom stavljanju u funkciju trajektne linije Kamenari - Lepetane, čije vraćanje u državne ruke predstavlja najznačajniju tekovinu promjena nastalih nakon 30. avgusta. 2020. godine. Ovim putem, izražavamo zahvalnost građanima na podršci i obećavamo nastavak odgovornog upravljanja ovim važnim resursom", zaključuje se.

Bonus video: