Vlada usvojila Informaciju o namjeri pripajanja OŽVS ŽPCG-u

Iz Vlade je saopšteno da je zaduženo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da sprovede neophodne aktivnosti u cilju pripajanja dva privredna društva

5844 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o namjeri pripajanja kompanije "Održavanje željezničkih voznih sredstava" (OŽVS) Podgorica kompaniji "Željeznički prevoz Crne Gore" (ŽPCG) AD Podgorica.

Iz Vlade je saopšteno da je tim povodom, zaduženo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da sprovede neophodne aktivnosti u cilju pripajanja ova dva privredna društva.

"Takođe, Vlada je dala saglasnost na korišćenje Tekuće budžetske rezerve, do iznosa od najviše 1.7 milona eura, za namjenu uvećanja kapitala države u društvima sa propratnim troškovima eventualnog angažmana finansijskog konsultanta i drugih troškova vezanih za sprovođenje navedene transakcije", piše u saopštenju Vlade.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović potvrdio je danas zvanično da će tražiti ostavke Odbora direktora ŽPCG.

On je to izjavio novinarima nakon sastanka koji je imao sa izvršnom direktoricom ŽPCG Ilinkom Pavićević.

Radulović je ponovio da su problemi ŽPCG brojni i da se njima niko do sada nije bavio. On je dodao da će se poslovanje ovog sektora poboljšati i kroz pripajanje Odžavanja željezničkih voznih sredstava ovoj kompaniji.

Svih pet elektromotornih vozova (EMV) Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) nalaze se van saobraćaja.

Bonus video: