Vlada da pomogne privrednicima na sjeveru zbog loše zimske turističke sezone

“Imajući u vidu da se polako bliži i kalendarski kraj sezone, očekivanje je turističkih poslenika i privrednika na sjeveru da država pokrene dijalog i iznađe modele koji bi, barem u jednoj mjeri, nadomjestili negativne rezultate”, navodi se u zahtjevu koji je predsjednik CUP Vasilije Kostić uputio ministru Martinoviću

1809 pregleda 3 komentar(a)
Foto: CUP
Foto: CUP

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) obratilo se ministru turizma, Vladimiru Martinoviću, sa inicijativom da se počne dijalog sa Vladom oko pronalaženja adekvatnog rješenja za izrazito lošu situaciju u kojoj se privreda našla usljed nezapamćeno loše zimske turističke sezone.

U inicijativi se navodi da je potrebno da se Vlada uključi i pomogne privredi, jer zimska turistička sezona bilježi neočekivano loše rezultate, najlošije u posljednjih desetak godina, a posjeta sjevernim turističkim centrima, posebno Kolašinu i Žabljaku, je na izrazito lošem nivou.

“Imajući u vidu da se polako bliži i kalendarski kraj sezone, očekivanje je turističkih poslenika i privrednika na sjeveru da država pokrene dijalog i iznađe modele koji bi, barem u jednoj mjeri, nadomjestili negativne rezultate”, navodi se u zahtjevu koji je predsjednik CUP, Vasilije Kostić, uputio Martinoviću.

Iz CUP-a su rekli da i da su prihodi zanemarljivi, ispod svih očekivanja, a priprema sezone izazvala je značajne troškove.

“Potrebno je da Vlada bez odlaganja reaguje, nađe modele pomoći ili obeštećenja, kako bi se prevazišlo stanje i privrednici bili u mogućnosti da prevaziđu problem i krenu u pripremu ljetnje turističke sezone”, navodi se u dopisu Kostića.

U CUP-u, kako su kazali, očekuju da Martinović u saradnji sa drugim nadležnim ministarstvima pokrenete dijalog koji će rezultirati setom mjera za rješavanje nastale situacije.

“Odgovornim odnosom prema privredi na sjeveru, koja je u turističkoj djelatnosti, izašlo bi se u susret njihovim očekivanjima da država pomogne u prevazilaženju trenutne situacije”, zaključili su iz CUP-a.

Bonus video: