Miladinović podnio ostavku u Odboru direktora Željezničkog prevoza

U obrazloženju je naveo da ostavku podnosi čiste savjesti i čistih ruku sa nadom i željama da će promjene doprinijeti napretku ovog segmenta crnogorske željeznice "kojem je potreban radikalan i sveobuhvatan pristup u rješavanju nagomilanih problema“

16383 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Član Odbora direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) Željko Miladinović podnio je ostavku na tu funkciju.

Miladinović je zvanično "Vijestima" dostavio obrazloženje ostavke koje je danas predao Odboru direktora kompanije.

U obrazloženju je naveo da su bezbjednost i sigurnost željezničkog saobraćaja njegovi prioriteti od kada je član Odbora direktora ŽPCG.

"U tom dijelu dao sam nedvosmislen doprinos u radu Odbora direktora. U konačnom i kroz predlog za formiranje Komisije za stručna i bezbjedonosna pitanja a potom i ostavkom na mjesto predsjednika te Komisije čime sam dodatno ukazao na probleme u funkcionisanju ovog Društva sa namjerom da izvršim dodatni pritisak kako bi se segment bezbjednosti unaprijedio. Na nekim sjednicama napominjao sam da razmišljam o ostavci. Nisam je tada podnio samo zato što sam smatrao da ne treba odustati bez obzira na sve razloge koji su me navodili na ta razmišljanja, i bez obzira na probleme koji postoje u Društvu gotovo od osnivanja i koji sada kulminiraju. Kako sam predstavnik državnog kapitala, vođen sviješću i savješću odgovornog čovjeka kome je društveni interes na prvom mjestu, bez obzira što nisam imao priliku da prezentujem mišljenje o aktuelnim i ostalim temama koje se tiču ŽPCG nadležnim van Društva, dovoljna mi je izjava koju je za javnost dao ministar Ministarstva saobraćaja i pomorstva, gospodin Filip Radulović, da podnesem ostavku", saopštio je Miladiinović.

On je naveo da ostavku podnosi čiste savjesti i čistih ruku sa nadom i željama da će promjene doprinijeti napretku ovog segmenta crnogorske željeznice "kojem je potreban radikalan i sveobuhvatan pristup u rješavanju nagomilanih problema".

Bonus video: