Jubilarni Salon vina obara rekorde po broju učesnika - Vino i mimoza okupljaju prijatelje iz cijelog svijeta

Generalni menadžer Lazure hotela, Branko Putnik je istakao da se Salon vina tradicionalno organizuje sa Compania de Vinos Montenegro i Opštinom Herceg Novi, "kao dio čarobnog Praznika mimoze"

7787 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zvezdana Kujović
Foto: Zvezdana Kujović

Peti Salon vina koji se održava u Lazure hotelu i marini okupio je ove godine rekordan broj učesnika - 55 vinarija i 15 destilerija.

Salon vina organizuje se u saradnji sa Compania de vinos, a kako je rekao vlasnik Željko Uljarević, manifestacija je postala popularnane samo u Herceg Novom već i u regionu. Manifestacija je, dodaje, ove godine dostigla najviši nivo.

- Prije pet godina ideja je bila da Salon bude uži krug druženja sa hotelijerima i vinarima partnerima, ali smo izrasli u ovo danas, što je maksimum kapaciteta koje hotel Lazure ima - 55 vinarija, 15 destilerija sa više od 500 artikala različitih proizvođača. Mislim da će tako biti i narednih godina, samo ćemo portfolio mijenjati i dopunjavati. Nadam se da će ovaj događaj postati popularan ne samo za ovaj grad već i region - kazao je Uljarević i zahvalio na odličnoj podršci Lazure hotel i marina, Opštini Herceg Novi i vinarima.

Vino i mimoza
foto: Zvezdana Kujović

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić zvanično je otvorio Salon vina i poželio dobrodošlicu gradovima pobratimima i prijateljima: Centar Sarajevo, Sopot, Senec (Slovačka), Gradska opštine Zvezdara, Vrbas, Bitolj, Bačka Topola, ali i mnogobrojnim gostima iz svijeta i regiona koji izlažu svoja vina u Herceg Novom.

- Herceg Novi je grad koji proslavlja po 55. put Praznik mimoze, manifestaciju koja je već odavno prešla granice nekadašnje velike Jugoslavije i za koju znaju širom Evrope i svijeta. Zaista mi je veliko zadovoljstvo kad vas vidim u ovolikom broju, a posebno kada vidim brojnost izlagača. Vino, mimoza i riba su oduvijek neraskidivi i to je nešto što je bilo i ostalo prepoznatljivo kada je u pitanju ovaj praznik. Zahvaljujem se i gospodinu Uljareviću na njegovom trudu da obnovi Salon vina koji je nekada bio sastavni dio Praznika mimoze - poručio je Katić i pozvao sve goste da u Herceg Novom ostanu do 3. marta, jer 55. Praznik mimoze u svom trajanju sadrži više od 50 programa.

Vino i mimoza
foto: Zvezdana Kujović

Generalni menadžer Lazure hotela, Branko Putnik je istakao da se Salon vina tradicionalno organizuje sa Compania de Vinos Montenegro i Opštinom Herceg Novi, "kao dio čarobnog Praznika mimoze".

- Po predanju i legendi, cvijet mimoze u govoru cvijeća znači poruku vjerne ljubavi. Upravo u te dvije riječi je sadržana suština našeg stajanja pred vama i sa vama. Ostajemo vjerni čuvanju tradicije u korak sa divnim novim stvarima koje budućnost nosi, ostajemo vjerni našim gostima, prijateljima i partnerima, a ostajemo vjerni i čuvanju ljepote kojom smo okruženi ovdje u Herceg Novom. Što se tiče ljubavi, nju iskazujemo kroz gostoprimstvo i zahvalnost vama koji ste sa nama iz godine u godinu, kroz divne proizvode koje vam sa ponosom predstavljamo. Dva jubileja, tri ista broja – 55. Praznik mimoze i 5. Salon vina čine me ponosnim da mogu da vam poželim da uživate u mirisu jedinstvenog zimskog cvijeta i ukusima cijeđenog sunca - poručio je Putnik, prenosi Media Biro.

Salon će danas biti otvoren od 12 do 20 časova.