Radulović: Očekujem da će radovi na dionici Cetinje-Čevo biti završeni do kraja maja

"Riječ je o dionici dugoj 23 kilometra, a vrijednoj nešto više od 33 miliona eura", rekao je Radulović

8882 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Sa obilaska gradilišta, Foto: MSP
Sa obilaska gradilišta, Foto: MSP

Radovi na izgradnji puta Cetinje-Čevo-Nikšić, dionica Cetinje-Čevo teku planiranom dinamikom, očekuje da će biti završeni do kraja maja ove godine, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) to kazao tokom obilaska gradilišta.

"Riječ je o dionici dugoj 23 kilometra, a vrijednoj nešto više od 33 miliona eura. Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova i vjerujem da će oni biti završeni u roku", rekao je Radulović.

Iz MSP su kazali su na teritoriji Prijestonice Cetinje trenutno aktivna tri projekta izgradnje putne infrastrukture, ukupne vrijednost oko 37,5 miliona eura.

"Pored dionice Cetinje-Čevo izvode se radovi na rekonstrukciji Bajičke ulice, u dužini od 1,6 km, koja je sastavni dio regionalnog puta Cetinje-Njeguši-Kotor. Vrijednost ovog projekta je oko miliona 937 hiljada eura", piše u saopštenju.

Iz MSP su naveli da su takođe, u toku radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Čekanje-Čevo (veza puteva Cetinje-Čevo i Cetinje-Njeguši), te da je vrijednost radova oko dva miliona 800 hiljada eura, i poručuju da će radovi biti završeni prije početka ljetnje turističke sezone.

"Završetkom ovih projekata uspostaviće se veza centralnog i južnog dijela države novim putnim pravcem Nikšić-Čevo-Cetinje-Neguši-Kotor, što će značajno rasteretiti putni pravac Kotor-Budva-Cetinje-Podgorica i uticati na smanjenje saobraćajnih gužvi i nastanka saobraćajnih nezgoda", rekao je Radulović.

Radove sa ministrom Radulovićem obišao je i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

"Prvo gradilište je izgradnja puta od Cetinja ka Čevu. Radi se o projektu vrijednom 33 miliona eura. 99 odsto trase je već pokriveno prvim slojem asfalta, a u toku su i ostali radovi, te se nadamo da ćemo do ljeta uspjeti da privedemo sve radove kraju i pustimo ovaj putni pravac u saobraćaj'', saopštio je Vuksanović.

Ministar je kazao da je u narednom periodu na teritoriji Prijestonice Cetinje planiran početak radova na novom putnom pravcu Krstac-Trojica-Kotor vrijednosti 25 miliona eura.

Bonus video: