Đeljošaj: Štrajk prosvjetara politički motivisan

Ministar ekonomskog razvoja oglasio se povodom reagovanja Unije slobodnih sindikata o predlogu uvođenja radne nedjelje tokom sezone

17725 pregleda 83 reakcija 63 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj tvrdi da je štrajk prosvjetnih radnika politički motivisan.

On je to naveo u reagovanju na saopštenje Unije slobodnih sindikata.

Unija slobodnih sindikata (USSCG) ranije danas je saopštila da se protivi što je Ministarstvo ekonomskog razvoja, kako tvrde, bez prethodne konsulatacije sa socijalnim partnerima, Sekretarijatu za zakonodavstvo uputilo izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima se predlaže uvođenje radne nedjelje tokom sezone.

"Pojedine kolege iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore su vjerovatno na konsultacijama kod jedne opozicione partije, a u vezi politički motivisanog štrajka u prosvjeti, čime se direktno ugrožavaju naša djeca, pa ne prate ni sjednice socijalnog savjeta. Kako ne bih remetio ovu politički motivisanu igranku samo ću podsjetiti da Ministarstvo ekonomskog razvoja, a kada je u pitanju radna nedelja, sprovodi aktivnosti na osnovu odluke Socijalnog savjeta, gdje i sami imaju svoj predstavnika", naveo je u reagovanju Đeljošaj.

Dodao je da "kako se sa sindikalnog prešlo na politički teren", da je moguće "da su se pojedini malo i pretrčali, pa se tako i zanijeli u svojim izjavama".

Đeljošaj je uz reagovanje dostavio dopis Socijalnog savjeta na upoznavanje.

"Do tada, budite sigurni, ostajemo dosljedni našem poslu da u sistemskom i zakonitom pristupu, učinimo napore koji vode boljem sjutra za naše građane. Baš ovako kako se upravo isplaćuju i poslednje uvećane penzije za 74.000 naših penzionera i odlučno - do ispunjavanja svih obećanja kojima vraćamo dostojanstvo svim građanima", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: