U floti Air Montenegra za predstojeću ljetnju sezonu još jedan avion

Iznajmljeni Embraer E190 će biti angažovan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra

12245 pregleda 2 komentar(a)
Jedan od aviona kompanije Air Montenegro, Foto: Boris Pejović
Jedan od aviona kompanije Air Montenegro, Foto: Boris Pejović

Air Montenegro je saopštio da će, osim dva vlasnička aviona tipa Embraer E195 i iznajmljenog Airbusa A320, flotu te kompanije tokom predstojeće ljetnje sezone činiti i iznajmljeni Embraer E190.

"U oktobru prošle godine nacionalni avioprevoznik je sa hrvatskom aviokompanijom Trade Air potpisao ugovor o zakupu aviona A320, a u cilju dodatnog širenja flote za ljetnju sezonu danas je potpisan ugovor o zakupu još jednog aviona, sa ukrajinskom kompanijom Windrose. Windrose je aviokompanija koja primatno pruža ACMI i charter usluge, a ugovorom između Air Montenegra i pomenutog prevoznika avion E190 je iznajmljen po principu wet leasea, odnosno sa posadom", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je Air Montenegro sa kompanijom Windrose sarađivao i prošle godine, a tokom ovogodišnje ljetnje sezone E190, u dualnoj konfiguraciji-biznis i ekonomske klase, će biti angažovan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra.

"Dodatni avioni omogućavaju Air Montenegru da širi svoju mrežu destinacija i pruži veći broj letova kako bi zadovoljio potrebe putnika tokom ljetnje sezone. Ovim korakom, avioprevoznik nastoji da osigura visok nivo usluge tokom putovanja za sve svoje putnike i odgovori povećanoj tražnji tokom ljeta. Dodatnim resursima, Air Montenegro ostaje posvećen pružanju pouzdane i efikasne usluge, dok nastavlja da unaprjeđuje svoju ponudu i širi prisustvo na tržištu vazdušnog saobraćaja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: