Pejović: Povećanje minimalnih penzija doprinos smanjivanju društvenog jaza

"To je samo početak onoga što slijedi za sve penzionere, ali i za zaposlene kroz punu implementaciju programa Evropa sad 2 - povećanje minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1.000 eura", rekao je potpredsjednik Skupštine

4357 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović ocijenio je da je povećanje minimalnih penzija na 450 eura doprinos smanjivanju društvenog jaza.

"Ne tako davno, minimalna penzija se kretala oko 146 eura, dok je prosječna iznosila oko 290 eura. Prema uporednim podacima, društveni jaz u Crnoj Gori je među najvećim u Evropi. Zbog toga je povećanje minimalnih penzija na 450 eura konkretna mjera usmjerena na smanjivanje jaza i suzbijanja velike društvene nejednakosti", saopštio je Pejović.

Kazao je i da, u vremenu globalne inflacije, ova mjera doprinosi "ostvarivanju minimuma ljudskog dostojanstva".

"Sredstva za 74 hiljade penzionera nisu obezbijeđena zaduženjem, već na osnovu fiskalno održivog budžeta i uz suficit tekuće potrošnje. To je samo početak onoga što slijedi za sve penzionere, ali i za zaposlene kroz punu implementaciju programa Evropa sad 2 - povećanje minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1.000 eura."

Bonus video: