Rinot: Od aprila do novembra najmanje 300 letova na liniji Tel Aviv-Crna Gora

"Rinot je kazao da se nada da će se kao i lani Air Montenegro pridružiti ostalim kompanijama i operirati na liniji Tel Aviv-Podgorica"

6459 pregleda 3 komentar(a)
Rinot, Foto: Angelina Šofranac
Rinot, Foto: Angelina Šofranac

Najmanje 300 direktnih letova na liniji Tel Aviv-Crna Gora planirano je za predstojeću sezonu, saopštio je počasni Konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot.

Rinot je najavio da će tri vodeće izraelske avio-kompanije letjeti za Crnu Goru počevši od aprila do novembra 2024. sa najmanje 300 letova, uprkos delikatnoj situaciji u Izraelu s obzirom na ratno stanje.

"Rinot je kazao da se nada da će se kao i lani Air Montenegro pridružiti ostalim kompanijama i operirati na liniji Tel Aviv-Podgorica. Kao što Konzul Rinot voli da napomene, 2023. godina je bila rekordna po izraelskim turistima. Oko 80 hiljada Izraelaca, koji su zauzeli drugo mjesto poslije komšija iz Srbije, po posjeti Crne Gore u ljetnjem periodu", navodi se u saopštenju.

"Iako se nalazimo u izazovnim danima za Izrael, siguran sam da ćemo ove godine svjedočiti još jednoj rekordnoj sezoni kada su izraelski turisti u pitanju. S obzirom da je turizam, broj jedan kada se govori o prihodima i jačanju ekonomske situacije u Crnoj Gori, potrudili smo se da održimo turizam za Izraelce aktuelnim, bez obzira na situaciju u zemlji", poručio je Rinot.

On je dodao da je od velike važnosti razvijanje turizma kao i promocija Crne Gore kao turističke destinacije.

"Izraelci se osjećaju sigurno i prijatno u Crnoj Gori s obzirom na prijateljsku sredinu i ljubaznost koji dodatno olakšavaju kad je u pitanju odabir savršene destinacije za odmor", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: