Minstarstvo: Mujović će predložiti Vladi tri ekspertska kandidata za članove Odbora direktora EPCG

“Impresivne biografije predloženih kandidata otvaraju novo poglavlje u razvoju najveće državne kompanije, u skladu sa obećanjem ministra Mujovića da će u odborima direktora energetskih kompanija pobijediti stručne reference i profesionalno iskustvo”, navodi se u saopštenju Ministarstva energetike i rudarstva

4722 pregleda 8 komentar(a)
Mujović, Foto: Boris Pejović
Mujović, Foto: Boris Pejović

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović predložiće Vladi tri ekspertska kandidata za članove Odbora direktora Eleketroprivrede Crne Gore (EPCG), saopšteno je iz Minstarstva energetike i rudarstva.

Navodi se da će Mujović predložiti dekana Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Mančesteru Jovicu Milanovića, profesora Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu Vladimira Katića i profesora na ETF-u u Podgorici Zorana Miljanića.

“Impresivne biografije predloženih kandidata otvaraju novo poglavlje u razvoju najveće državne kompanije, u skladu sa obećanjem ministra Mujovića da će u odborima direktora energetskih kompanija pobijediti stručne reference i profesionalno iskustvo”, navodi se u saopštenju Ministarstva energetike i rudarstva.

Kako su objasnili, Milanović je dekan ETF-a u Mančesteru, počasni profesor Univerziteta u Kvinslednu u Australija, kao i gostujući profesor Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

“Bogato međunarodno i regionalno iskustvo u razvoju energetskih sistema predstavlja resurs koji će doprinijeti razvoju EPCG”, kaže se u saopštenju.

U saopštenju Ministarstva energetike i rudarstva se navodi da je Katić utemeljivač snažnog FTN-a u Novom Sadu, koji se tretira kao najbolji tehnički fakultet u regionu.

“Napravio je prvu solarnu elektranu u Srbiji i kreirao atlas vjetrova u Srbiji”, naveli su iz Ministarstva i dodali da su mu najpoznatije stručne studije vezane za istraživanje kvaliteta električne energije.

U saopštenju se navodi da se Miljanić smatra jednim od najvećih crnogorskih stručnjaka u oblasti elektro-energetskih sistema, sa ogromnim brojem realizovanih projekata u oblasti prenosne i distributivne mreže, i priključenja obnovljivih izvora energije i analiza njihovih uticaja na mrežu.

Bonus video: