Ispred stranaka u bordu EPCG Đukanović, Đonbaljaj, Gošović i Savić

Ministar energetike ranije je za članove predložio i troje profesora elektrotehnike Jovicu Milanovića, Vladimira Katića i Zorana Miljanića

21987 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
EPCG, Foto: Biljana Matijašević
EPCG, Foto: Biljana Matijašević
Ažurirano: 22.02.2024. 21:46h

Novi članovi odbora direktora Elektroprivrede ispred političkih stranaka biće Milutin Đukanović iz Nove srpske demokratije, Neven Gošović iz Demokratske Crne Gore, Bojana Savić iz Pokreta Evropa sad i Tahir Đonbaljaj iz Demokratskog saveza Albanaca.

Njih će Skupština akcionara imenovati sjutra, zajedno za tri nezavisna kandidata koja je ranije predložio ministar energetika Saša Mujović.

Đukanović i Đonbaljaj su članovi i dosadašnjeg saziva odbora. Đukanović i Savić su diplomirani inženjeri elektrotehnike, Đonbaljaj je građevinski inženjer, a Gošović diplomirani pravnik.

Mujović je za članove ranije predložio dekana Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Mančesteru Jovicu Milanovića, profesora Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu Vladimira Katića i profesora na ETF-u u Podgorici Zorana Miljanića.

Skupština akcionara EPCG za sjutra je zakazana na zahtjev Vlade - Ministarstva energetike i rudarstva, nakon što je stupila na snagu izmjena Zakona o privrednim društvima koja je skratila rokove za zakazivanje i održavanje skupština akcionara.

Bonus video: