Radulović: Raskinut ugovor sa izvođačem za put Vrulja-Mijakovići, uskoro novi tender

"Kako izvođač radova nije završio ovaj projekat bili smo primorani da sa njim raskinemo ugovor. Već danas sam zatražio od direktora Uprave za saobraćaj da krene odmah sa procedurom raspisivanja novog javnog poziva za odabir novog izvođača radova", kazao je ministar saobraćaja Filip Radulović

20464 pregleda 37 reakcija 21 komentar(a)
Radulović tokom obilaska, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Radulović tokom obilaska, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Uprava za saobraćaj je raskinula ugovor sa izvođačem radova zbog nezavršenih radova pri izgradnji puta sela Mijakovići do Vrulje, a pokrenula je i postupak aktiviranja garancije za dobro izvršenje posla, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Radulović je ovu dionicu obišao sa direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem. Radovi na izgradnji 7,5 kilometara duge dionice puta Pljevlja - Bijelo Polje od sela Mijakovića do Vrulje ušli su u petu godinu, a iz Vlade su najavili da bi ove godine konačno mogli biti završeni.

"Kako izvođač radova nije završio ovaj projekat bili smo primorani da sa njim raskinemo ugovor. Već danas sam zatražio od direktora Uprave za saobraćaj da krene odmah sa procedurom raspisivanja novog javnog poziva za odabir novog izvođača radova", rekao je Radulović.

Kako su saopštili iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Radulović je naveo da razumije nezadovoljstvo mještana jer izgradnja dionice traje predugo. Naglasio je da se ovim postupkom šalje poruka da je država odgovoran i korektan partner te da nepoštovanje propisa i zaključenih ugovora, neće biti tolerisano.

Tokom obilaska, Vuksanović je poručio da su ostala neizgrađena još dva mosta dužine 156 i 126 metara.

"Takođe, na jednoj dionici puta ostala je izrada preostale kolovozne konstrukcije i saobraćajne opreme i signalizacije", naveo je Vuksanović.

Bonus video: