Radnici bivše Košute najavili blokadu puta Podgorica - Cetinje

Planirano je da se bivši radnici okupe ispred zgrade Prijestonice Cetinje u ponedjeljak u 10 sati, nakon ćeka bi se uputila ka Kruševom ždrijelu

6954 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Iz pogona nekadašnje Košute (arhiva), Foto: Savo Prelević
Iz pogona nekadašnje Košute (arhiva), Foto: Savo Prelević

Radnici nekadašnje fabrike IMO ”Košuta” koji ulaze u 28 godinu protesta, najavili su da će u ponedjeljak 26. februara u 11 sati, na 60 minuta, blokirati saobraćaj na putu Podgorica - Cetinje u mjesto Kruševo ždrijelo.

Kako prenosi Cetinjski list, planirano je da se bivši radnici prethodno okupe ispred zgrade Prijestonice Cetinje u 10 sati kako bi i tu izrazili svoj protest zbog devet neisplaćenih zarada koje su 1996. godine uredno prijavili na dan stečajnog postupka.

Radnici Košute traže i povezivanje radnog staža. Radi se o iznosu od oko dva miliona eura, a broj radnika koji su ostali neisplaćeni nije precizan jer su neki od njih u međuvremenu preminuli.

Na protestu koji je sredinom oktobra prošle godine održan ispred nekadašnje upravne zgrade preduzeća, pravni zastupnik radnika bivše "Košute" Petar Martinović je kazao da je "Košuta" prodata prije nekoliko godina po cijeni dvosobnog stana u Podgorici, te da su tim povodom 2015. godine predali predmet Specijalnom državnom tužilaštvu, prenosi Cetinjski list.

Radnici Košute su pozvali građane Cetinja da im se, u znak solidarnosti, pridruže na protestu.

Bonus video: