GP URA: Aktuelnoj parlamentarnoj većini rezultati EPCG na posljednjem mjestu

"Umjesto da se sjednica održi, tokom čitavog dana građanke i građani, nažalost, svjedoče o nivou ozbiljnosti aktuelne vlasti i njihovoj 'tuči' oko fotelja"

14579 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA ocijenio je da su aktuelnoj parlamentarnoj većini rezultati Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) "na posljednjem mjestu".

Vanredna Skupština akcionara EPCG na kojoj treba da se bira novi Odbor direktora trebalo je da počne u podne, ali još nije. U Pokretu Evropa sad izbio je sukob zbog odluke da se u bord, kao njihov kandidat, umjesto Radovana Bijelića imenuje Bojana Savić.

"Pokret Evropa sad, a zatim i čitava parlamentarna većina, je po svaku cijenu odmah nakon preuzimanja vlasti željela da smijeni Odbor direktora EPCG koji je postigao najbolje rezultate od kada postoji ova kompanija. Kada im to nije pošlo za rukom, po tadašnjim zakonskim procedurama, navrat-nanos su usvojili anti-ustavne izmjene Zakona o privrednim društvima, kako bi što hitnije zakazali vanrednu Skupštinu akcionara, sa samo dvije tačke dnevnog reda, smjena aktuelnih članova Odbora direktora i izbor novih, protivno Statutu EPCG", navodi se u saopštenju GP URA.

Dodaju da je "zadatak" da sve to sprovede u djelo povjeren ministru energetike i rudarstva Saši Mujoviću koji je, navode, obećao meritokratiju, a "sprovodi politički revanšizam" i koji je obećao javne konkurse, "a dobili smo fiktivne, na kojima se biraju drugovi i kadrovi bivšeg režima".

"Vanredna Skupština akcionara EPCG trebala je da se održi danas u 12 časova, međutim, umjesto nje danas su na vidjelo još jednom isplivale stvarne namjere aktuelne parlamentarne većine predvođene Spajićem i Mandićem. Umjesto da se sjednica održi, tokom čitavog dana građanke i građani, nažalost, svjedoče o nivou ozbiljnosti aktuelne vlasti i njihovoj 'tuči' oko fotelja. Time Spajićev PES, ali i čitava parlamentarna većina, jasno pokazuje da su njima meritokratija i rezultati najuspješnije državne kompanije na posljednjem mjestu", piše u saopštenju.

Navode i da vlast današnjim postupcima "ne samo da ponižava građanke i građane, već i sve manjinske akcionare EPCG".

"Istina je, da bi svaka opozicija poželjela ovakvu vlast, ali ovo prevazilazi sve granice dobrog ukusa. Nijedan građanin sigurno ne može sa oduševljenjem gledati kako vlast zbog bitke oko fotelja od države pravi rijaliti", zaključuje se u saopštenju URA.

Bonus video: