Rađenović: Trajekti će u martu stati, ako Odović ne potpiše plan

"Zbog neažurnosti resornog ministarstva na čijem je čelu Janko Odović I Vlade Crne Gore do današnjeg dana nemamo saglasnost kako bi mogli otpočeti značajne investicije u prostoru ali i nabavku goriva neophodnog za funkcionisanje trajektne linije Kamenari- Lepetani", naveo je Rađenović

12041 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Rađenović, Foto: URA
Rađenović, Foto: URA

Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović upozorio je da ukoliko Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine ne odobri Plan korišćenja sredstava tog javnog preduzeća za ovu godinu, u martu će biti obustavljena trajektna linija, jer nema mogućnosti da se izmire obaveze.

Rađenović je Vijestima kazao da je UO Morskog na 51 l. redovnoj sjednici koja je održana 27.decembra prošle godine usvojilo Plan korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za 2024.godinu.

"Zbog neažurnosti resornog ministarstva na čijem je čelu Janko Odović I Vlade Crne Gore do današnjeg dana nemamo saglasnost kako bi mogli otpočeti značajne investicije u prostoru ali i nabavku goriva neophodnog za funkcionisanje trajektne linije Kamenari- Lepetani. Zbog toga već očiglednog problema u funkcionisanju rada JPMD 12.januara ove godine predloženo je da se usvoji privremeno finansiranje u preduzeću kako bi prevazišli neozbiljnost Vlade Crne Gore. Ukoliko u martu ne dobijemo saglasnost trajekti će ostati bez goriva, građani bez usluge, zaposleni u javnom preduzeću bez plata a svi zajedno bez staranja o zaštićenim područjima i investicija za ovu godinu u prostoru koji je pod ingerencijom Morskog dobra”, kazao je Rađenović.

Bonus video: