Laketić će biti vršilac dužnosti direktora Poreske uprave

Vlada će danas, na predlog Ministarstva finansija, izabrati Laketića za v.d. direktora za tu značajnu rukovodeću poziciju u finansijskom sistemu Crne Gore, na najduže šest mjeseci

14530 pregleda 31 reakcija 16 komentar(a)
Poreska uprava, Foto: Boris Pejović
Poreska uprava, Foto: Boris Pejović

Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave (PU) biće Sava Laketić, izvršni direktor kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) za Crnu Goru i član Upravnog odbora Američke privredne komore (AmCham), potvrđeno je agenciji Mina-business iz Vlade.

Vlada će danas, na predlog Ministarstva finansija, izabrati Laketića za v.d. direktora za tu značajnu rukovodeću poziciju u finansijskom sistemu Crne Gore, na najduže šest mjeseci.

Laketić je posljednjih 11 godina angažovan na više od 100 revizorskih i konsultantskih projekata, sa različitim ulogama - od člana do vođe i menadžera projekta.

Bio je član nekoliko timova PwC-a, jedne od najvećih svjetskih revizorsko - konsultantskih kuća, uključujući tim za reviziju, za saradnju sa javnim sektorom, tržište kapitala, računovodstveno - savjetodavne usluge, kao i PwC Akademiju.

Pored velikog iskustva u reviziji, aktivno je učestvovao u različitim projektima primjene međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja (MSFI), unapređenja internih procesa i procedura te finansijskog upravljanja i izvještavanja.

Iz Ministarstva finansija je ukazivano da, između ostalog, očekuju efikasniju reformu poreskog sistema, jačanje poreske discipline, unapređenje procesa rada, fokusiranost na rezultate kroz jasnu strategiju i indikatore uspjeha.

Bonus video: