Vlada izabrala Laketića za vršioca dužnosti direktora Poreske uprave

"Ključni uslovi za ovo značajno kadrovsko rješenje su stručnost, fokusiranost na rezultate kroz jasnu strategiju, uz indikatore uspjeha i prioritete u radu, kao i liderske sposobnosti"

16714 pregleda 13 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih sjednica Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa jedne od prethodnih sjednica Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je danas, na predlog Ministarstva finansija (MF), izabrala Savu Laketića za vršioca dužnosti direktora Poreske uprave, saopšteno je iz MF-a.

"Vršilac dužnosti direktora se bira na period od najduže šest mjeseci, a u zakonskom roku će biti spoveden i javni konkurs za izbor direktora ove institucije. Laketić je stručni kadar i profesionalac, koji dolazi sa pozicije izvršnog direktora kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) za Crnu Gore. On je i član Upravnog odbora Američke privredne komore ( AmCham). Ključni uslovi za ovo značajno kadrovsko rješenje su stručnost, fokusiranost na rezultate kroz jasnu strategiju, uz indikatore uspjeha i prioritete u radu, kao i liderske sposobnosti", navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da su Ministarstvu i Vladi najvažniji rezultati koji novi tim treba da ostvaruje, uz proaktivnost, timski rad i inkluzivnost, s obzirom da su, kako kažu, potrebni ljudi koji mogu lako da rade u timu, predvode ga i njeguju raznolikost.

Kazali su da očekuju efikasniju reformu poreskog sistema, jačanje poreske discipline, posvećenost i ubrzavanje reformskog procesa, kao i unapređenje procesa rada Poreske uprave, u interesu države, građana i privrede.

"Ukazujemo da v. d. direktora Poreske uprave ima značajno radno iskustvo, a posljednjih 11 godina bio je angažovan na više od 100 revizorskih i konsultantskih projekata sa različitim ulogama, od člana do vođe i menadžera projekta. Laketić je bio član nekoliko timova PwC-a, jedne od najvećih svjetskih revizorsko - konsultantskih kuća. Radi se o timovima za reviziju, za saradnju sa javnim sektorom, tržište kapitala, računovodstveno - savjetodavne usluge, kao i PwC Akademiju", piše u saopštenju.

"Pored velikog i značajnog iskustva u reviziji, aktivno je učestvovao u različitim projektima primjene međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja (MSFI), unapređenja internih procesa i procedura te finansijskog upravljanja i izvještavanja", zaključuje se.

Bonus video: