Spor "Cijevne" i IRF-a: Traže ništavost ugovora o zalozi

Investiciono-razvojni fond je krajem maja prošle godine, pokrenuo spor pred Privrednim sudom kako bi iz imovine firme "Cijevna commerce" naplatio kredite koji nisu vraćeni

5795 pregleda 4 komentar(a)
Petrović, Foto: Danilo Petrović
Petrović, Foto: Danilo Petrović

Sutkinja Radmila Perović čitaće spise kojima se traži ništavost ugovora o zalozi za pokretnosti kompanije "Cijevna commerce", u sporu koji protiv te privatne firme vodi Investiciono razvojni fond (IRF).

Odluka o tome donijeta je današnjem ročištu u Privrednom sudu, nakon što je predlog uputila advokatica "Cijevne commerce" Danica Radulović. Advokat IRF-a Dimitrije Šaranović kazao je da se tome protivi i da se na taj način odugovlači postupak, zbog čega je zatražio da se predlog odbije. Ročište će se nastaviti 16. aprila.

IRF je krajem maja prošle godine pokrenuo spor u Privrednom sudu protiv kompanije "Cijevna Commerce" koja je u vlasništvu porodice biznismena Danila Petrovića, kako bi iz imovine ove firme naplatio kredite koji fondu nisu vraćeni. Vrijednost spora je 3,8 miliona eura. Krediti su dati drugim firmama u vlasništvu porodice ovog biznismena, odnosno preduzećima "Cijevna komerc" i "Montenegro premier".

Dug od 3,8 miliona eura, koji je IRF pokušavao da naplati iz imovine kompanije "Cijevna Commerce" umanjen je za 1,9 miliona eura, kazao je na ročištu 24. januara advokat IRF-a Dimitrije Šaranović. Dug je umanjen nakon što je javni izvršitelj Vladimir Vujotić prodao jednu od hipotekarnih nepokretnosti privatne firme.

Šaranović je dodao da od 24. januara do danas, nije bilo novih plaćanja po kreditima "Cijevne Commerce".

Osim toga, izvršen je uvid u spise izvršitelja u kojima se navodi da je po predlogu IRF-a, Vujotić 1. juna prošle godine donio rješenje o izvršenju protiv "Cijevne commerce", "Cijevne Komerc" i "Montenegro premier", radi namirenja duga od 2,06 miliona eura sa zateznom kamatom i drugim troškovima izvršenja. Navodi se i da je 18. decembra prošle prodat dio nepokretnosti.

Bonus video: