Čarapić: Sva zaduženja Vlade biće isključivo za finansiranja starih DPS kredita i izgradnje infrastrukturnih projekata

Poslanik PES-a saopštio da "44. Vlada kroz Program Evropa sad 2 planira povećanje prosječne zarade na 1.000 eura u skladu obećanim rokovima, što će se uraditi po dobro isprobanom modelu koji smo već primijenili 2022. godine kroz program Evropa sad 1"

12792 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Čarapić, Foto: Screenshot
Čarapić, Foto: Screenshot

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić kazao je da će se sva zaduženja koja planira 44. Vlada obaviti "isključivo za potrebe finansiranja starih DPS kredita i izgradnje infrastrukturnih projekata".

On je u objavi na mreži X napisao i da se će tekuća potrošnja finansirati "isključivo iz redovnih prihoda".

"Navodi da je 43. Vlada (URA+DPS) na bilo koji način bila odgovorna prema javnim finansijama padaju u vodu kada se uzme u obzir da je izvršna ruka te Vlade planirala zaduženje od dvije milijarde koje je između ostalog bilo planirano i za pokrivanje tekuće potrošnje, a da je zakonodavna ruka te Vlade dostigla stepen javnog duga od 103 odsto", naveo je Čarapić.

Politika 43. Vlade, kako je dodao, "se ni po čemu nije razlikovala" od politike prethodnih DPS Vlada, "odnosno, planirano je da se država zadužuje bez plana rasta prosječne zarade što je vizuelno prikazano na grafiku dolje".

"S druge strane, sva zaduženja koja planira 44. Vlada vršiće se isključivo za potrebe finansiranja starih DPS kredita i izgradnje infrastrukturnih projekata, a tekuća potrošnja finansiraće se isključivo iz redovnih prihoda. Takođe, 44. Vlada kroz Program Evropa sad 2 planira povećanje prosječne zarade na 1.000 eura u skladu obećanim rokovima, što će se uraditi po dobro isprobanom modelu koji smo već primijenili 2022. godine kroz program Evropa sad 1. Razumijemo paniku opozicije da spinovanjem prikriju činjenice, ali će građani vrlo brzo uvidjeti ko ispunjava sve što je obećao, a ko je hrabar na priči a slab na rezultatima", zaključio je Čarapić.

Bonus video: