NSD: DPS-a da SDT-u podnesu prijavu povodom kriminalne politike koju su njihovi kadrovi vodili

"Voljeli bi oni da imaju neke sopstvene rezultate kao argument protiv naše stranke i njenih funkcionera, ali znaju dobro da ako bi krenuli da analiziramo njihovu zaostavštinu izgubili bi još polovinu biračkog tijela"

4759 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Nova srpska demokratija (NSD) saopštila je da bi Demokratska partija socijalista (DPS) trebala da pozove Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da provjeri poslovanje prvaka te partije kada su u pitanju i Rudnik uglja i brojna pljevaljska preduzeća.

Iz NSD-a su reagovali na najavu DPS-a da će protiv Milana Lekića (NSD) podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje na korupciju od više desetina miliona eura.

"DPS-u najviše smetaju rezultati koje Nova srpska demokratija postiže na svim poljima. Dodatno ih boli činjenica što DPS danas kako domaća, a tako i inostrana javnost ne uvažava previše. Voljeli bi oni da imaju neke sopstvene rezultate kao argument protiv naše stranke i njenih funkcionera, ali znaju dobro da ako bi krenuli da analiziramo njihovu zaostavštinu izgubili bi još polovinu biračkog tijela. Okomili su se tako ovih dana na Pljevlja i na Milana Lekića, koji je čitav svoj radni vijek proveo u borbi za bolji život njegovih sugrađana. Okomili su se na čovjeka koji je za dvije godine preporodio taj grad, otvorio na stotine radnih proizvodnih mjesta, obnovio mehanizaciju Rudnika uglja i postavio rekordne rezultate kada je u pitanju proizvodnja uglja", piše u saopštenju koje potpisuje portparol NSD-a Mirko Miličić.

Iz NSD-a su pozvali DPS-a i da SDT-u podnesu prijavu "povodom kriminalne politike koju su njihovi kadrovi vodili, a čiji je rezultat bilo otpuštanje više hiljada Pljevljaka i uništenja Vektre Jakić".

"Na samom kraju, sud o njihovoj politici u Pljevljima dali su i sami Pljevljaci, koji su ih na poslednjim lokalnim izborima 'prepolovili', pa su tako sa nekadašnjih 20 mandata, spali na 9, a na narednim izborima očekujemo da ih Pljevljaci, upravo zbog ovakvih poruka, svedu ispod cenzusa", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: