Procjena akcija Rudnika do kraja avgusta

A2A i brat bivšeg premijera Aco Đukanović tražili su još početkom ove godine da im EPCG akcije Rudnika otkupi po cijeni od 6,5 eura. Posljednja prosječna berzanska cijena dionice pljevaljske kompanije iznosi 4,61 eura
0 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 05.08.2017. 18:44h

Revizorskoj kući Deloitte, koja za 69.020 eura sa uračunatim PDV-om, procjenjuje vrijednost akcija pljevaljskog Rudnika uglja za potrebe Elektroprivrede, produžen je rok za taj posao. Procjena će vjerovatno biti poznata u posljednjoj sedmici avgusta, saopšteno je juče “Vijestima” iz nekoliko izvora.

Očekivalo se da će posao procjene akcija Rudnika uglja biti završen do 4. avgusta, kako je to predviđeno Ugovorom o pružanju usluga, a to je i javno najavljivao predsjednik borda EPCG Đoko Krivokapić.

Međutim, zbog potpisivanja ugovora sa revizorskom kućom iz Beograda i razmjene papirologije poštom, ugovor (datiran 4. jula) je potpisan i objavljen na sajtu Uprave za javne nabavke tek 17. jula.

Nezvanični izvori “Vijesti” iz Pljevalja tvrde da su revizori Deloitte zahtjeve za dostavljanje dokumentacije počeli da traže tek oko 24. jula, a te aktivnosti traju i ovih dana.

Ugovor između EPCG i Deloitte potpisao je bivši izvršni direktor EPCG Tonino Maljo i direktor Deloitte Beograd Darko Stanisavić. Malja je, u međuvremenu, na funkciji izvršnog direktora naslijedio Igor Noveljić, a predstavnici A2A nakon isteka otkaznog roka od 30 dana formalno više nijesu u EPCG.

A2A i brat bivšeg premijera Aco Đukanović tražili su još početkom ove godine da im EPCG akcije Rudnika otkupi po cijeni od 6,5 eura. Posljednja prosječna berzanska cijena dionice pljevaljske kompanije iznosi 4,61 eura.

A2A posjeduje 39,49 odsto, a Đukanović oko 12 odsto akcija Rudnika.

Bonus video: