Vlada krije detalje ponude Karisme

“Vijesti” od Karisme kao ni od Tenderske komisije, kojom predsjedava ministar turizma Pavle Radulović prethodne dvije sedmice nijesu dobile odgovore na pitanja koliku je godišnju cijenu i investicije ponudila Karisma
109 pregleda 4 komentar(a)
Ulcinjska rivijera, Olimpik, Foto: Savo Prelević
Ulcinjska rivijera, Olimpik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.08.2017. 13:55h

Ponuda kompanije Karisma Hotels Adriatic Montenegro, za dugoročni zakup objekata Ulcinjske rivijere proglašena je formalno ispravnom i pregovori su počeli, kazali su “Vijestima” iz beogradskog predstavništva kompanije.

“S obzirom na to da smo zadovoljili uslove iz tendera, te da je Tenderska komisija ponudu proglasila formalno ispravnom, bili smo pozvani na otvaranje pregovora 31. jula oko detalja ugovora. Na istom sastanku smo razmijenili mišljenja u vezi sa detaljima ugovora i u narednom periodu naši stručni timovi nastavljaju da rade na istom”, saopštila je juče “Vijestima” Aleksandra Nenadić, menadžerka kompanije Worldwide Marketing Services koja zastupa firmu Karisma Hotels Adriatic Montenegro.

“Vijesti” od Karisme kao ni od Tenderske komisije, kojom predsjedava ministar turizma Pavle Radulović prethodne dvije sedmice nijesu dobile odgovore na pitanja koliku je godišnju cijenu i investicije ponudila Karisma.

Iz Karisme su najavili da će više detalja otkriti tek nakon završetka procesa pregovaranja o budućem ugovoru.

Karisma Hotels Adriatic Montenegro, kompanija koja posluje u sistemu Karisma Hotels& Resorts, jedina je blagovremeno dostavila ponudu za zakup imovine HTP Ulcinjska rivijera koji je okončan 21. jula.

Javni poziv je objavljen 21. juna i trajao je do 21. jula 2017. godine.

Predstavnici manjinskih akcionara Ulcinjske rivijere podnijeli su tužbu pred Privrednim sudom od kojeg traže poništavanje odluke Skupštine akcionara kompanije o izdavanju u zakup na period do 30 godina hotela Olimpik, Belvi i kampa Neptun.

Mali akcionari iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije nezadovoljni su što je Vlada postavila potencijalnom investitoru prag minimalnog ulaganja na svega 10 miliona eura, a iz Karisme su prije tendera najavili da bi uložili 280 miliona eura u Ulcinjsku rivijeru.

Iz Karisme su ranije najavili ulaganje od oko 20 miliona eura u renoviranje hotela Olimpik i Belvi, kao i izgradnju 400 novih soba u narednih tri do pet godina sa investicijom od oko 60 miliona.

Bonus video: