Odabrali izvođača za Martinićki put

Da li je firma “Putevi Bar” dobila posao znaće se naredne sedmice po isteku roka za žalbe

8139 pregleda 7 komentar(a)
Sa otvaranja radova na Martinićkom putu 2020. godine, Foto: PR Centar
Sa otvaranja radova na Martinićkom putu 2020. godine, Foto: PR Centar

Najpovoljniju ponudu za rekonstrukciju Martinićkog puta dala je barska kompanija “Putevi Bar”, a posao je vrijedan 5,41 milion eura. Rok za završetak radova na 8,6 kilometara dugoj dionici Pažići - Spuž - Stologlav biće sedam mjeseci od njihovog početka.

To su “Vijestima” zvanično kazali iz Opštine Danilovgrad. Odluka o izboru kompanije “Putevi Bar” objavljena je na sajtu Crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN) 5. marta i na nju postoji mogućnost žalbe u trajanju od deset dana. Zbog toga će krajem naredne nedjelje biti poznato da li je ova kompanija dobila posao.

“U ponudi je naveden rok završetka radova od 210 dana od dana započinjanja radova, što je ujedno i rok kada građani mogu očekivati njihovo okončanje”, istakli su iz Opštine.

Osim toga, dodali su da je raspisan i tender za stručni nadzor na koji je do sada pristiglo šest ponuda, da ih razmatraju i da će odluka o izboru najpovoljnije biti poznata u narednim danima. Naglasili su da će ostale podatke za ugovore, podizvođače i izvođače, objaviti nakon isteka roka za žalbe i zaključenja poslova.

Prvobitni projekat za ovu dionicu urađen je 2018. dok je na vlasti u Danilovgradu bila Demokratska partija socijalista (DPS), a njen početak je ozvaničen tokom ljeta 2020. godine, kada su dionicu obišli tadašnji premijer Duško Marković i tadašnja predsjednica Opštine Zorica Kovačević. Lokalnu vlast je krajem 2022. smijenila koalicija Pokreta Evropa sad, Demokrata, Demokratskog fronta i GP URA. Iz tamošnje Opštine su “Vijestima” ranije kazali da su u projektu koji je naručila prethodna administracija uočene brojne nepravilnosti, a među njima manjak pružnih prelaza, nivelacije mosta, nedostajući trotoari i autobuska stajališta...

Tender za rekonstrukciju raspisan je 6. decembra prošle godine, ali na njega nije bilo prijavljenih firmi. Novi tender je raspisan 17. januara a završio je krajem februara.

Bonus video: